Muharemović: "Za mene nije bilo ništa ljepše od trenutka kada sam dobio poziv za reprezentaciju"

Tarik Muharemović, mladi reprezentativac BiH i fudbaler Juventusa, pričao je o svojoj karijeri u kojoj su mu se ispunila dva velika sna.

Kada dovoljno sanjaš i nešto želiš, onda se to „nešto“ i ostvari. Mladi reprezentativac BiH i igrač Juventusa, Tarik Muharemović imao je dva sna. Jedan da zaigra za svoju domovinu, a drugi da zaigra za Juventus.

Tarik Muahremović je prošao put od neodlučnosti na kojoj poziciji želi igrati, do Juventusovog interesovanja za njega.

“Sjećam se početka moje karijere kada sam mijenjao pozicije dok se nisam pronašao na ovoj koju trenutno igram. Fudbalski uzor, vjerovatno kao i mnogima, bio je Mesi. Počeo sam igrati fudbal u Klagenfurtu u Austriji gdje mi je živjela porodica. Poslije toga odlazim u akademiju Wolfsberger AC i to je ekipa u kojoj sam poslije odigrao prve profesionalne utakmice i nakon toga sam otišao u Juventus”.

Poziv za reprezentaciju je bio ostvarenje njegovog prvog sna, a otkrio nam je i kakva je atmosfera u timu i ko je najviše zaslužan za to.

“Za mene nije bilo ništa ljepše od trenutka kada sam dobio poziv za reprezentaciju i to mi je uvijek bio san. Možda je nekom drugom san da igra za neki veliki klub, meni je bio san da odigram utakmicu za moju domovinu i jako sam sretan zbog toga. Atmosfera u ekipi je od prvog dana uvijek odlična i imamo baš jednu dobru atmosferu. Osjeti se tu da samo kao jedna porodica, jedan tim i zahvalnost na tome dugujemo i našem šefu Igoru Jankoviću. Mi smo kao braća i to se jednostavno primjeti. Svaki dan smo u kontaktu i čujemo se, čak nas i šef zove stalno i u kontaktu smo. Puno nam znači što imamo takav odnos s njim i što nas zove i pita kako smo i raspituje se o nama”.

Muharemovic
Foto: Juventus

Kada se svi snovi ispune, onda tražimo nove i trudimo se da ih ostvarimo.

“Kada su u pitanju moji idoli iz reprezentacije tu je naravno kao i uvijek Edin Džeko, a bio je i Emir Spahić koji je naša legenda. Njega sam gledao i uvijek mi je bio idol kako na terenu tako i van terena. Najveći san mi je da zaigram za A reprezentaciju i nadam se da će to biti što prije. Zaista sam spreman dati sve od sebe i da se pokažem i to bi mi puno značilo”.

Na poziv Juventusa Muharemović je odmah pristao i zanemario sve druge ponude.

“Kada sam čuo da je Juventus zainteresovan za mene nisam puno razmišljao i odmah sam odlučio da želim da igram tu i stvarno sam bio sretan. Sviđa mi se fudbal u Italiji, puno radimo na taktici i Italija je odlična za defanzivne igrače”.

Muharemovic Vlahovic
Foto: Juventus

Omiljeni igrači u timu su mu trenutno Dušan Vlahović i Filip Kostić s kojima se najbolje razumije i s kojima može pričati na našem jeziku.

“Omiljeni igrači su mi Dušan Vlahović i Filip Kostić i jako mi se sviđa kako oni treniraju i uvijek su na terenu i trude se da budu najbolji i iz tih razloga oni su mi među najdražim. U dobrim sam odnosima i sa Vlahovićem i sa Kostićem i kada treniramo zajedno uvijek je tu i smijeha. Stvarno se dobro razumijemo i pričamo na našem jeziku”.

Za sami kraj razgovora otkrio nam je svoje želje za budućnost kada je u pitanju Juventus.

“Stvarno mi je velika želja da igram za prvi tim Juventusa i iz tih razloga sam i došao vamo da svima pokažem da ja to mogu i dat ću sve od sebe da to što prije ostvarim, jer je Juventus za mene najveći klub na svijetu. Jako sam sretan ovdje i dobio sam puno savjeta i od starijih igrača kao što su Đorđo Kijelini, Leonardo Bonući i stvarno su se super ponašali prema nama mlađima. Na treningu su nam prilazili i govorili šta moramo popraviti, šta možemo bolje uraditi i uvijek su svi tu i žele ti pomoći”.

Pripremili: Lejla Šabanović/R8S

Postavi odgovor