Murinjo dao savjet Sautgejtu pred utakmicu sa Češkom: "On je za mene kao Luis Figo"

Portugalski stručnjak i novi trener Rome Žoze Murinjo dao je zanimljivu izjavu i savjet za trenera Engleske Gereta Sautgejta u kojoj je uporedio Džeka Griliša sa legendarnim Portugalcem Luisom Figom, prenose britanski mediji.

Engleska večeras na “Vembliju” igra posljednju utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva protiv Češke, a pred ovaj duel Geret Sautgejt je dobio savjet od Žoze Murinja, koji je propisno nahvalio kapitena Aston Vile Džeka Griliša.

“Engleska izgleda kao jedna veoma skromna ekipa i oni trebaju igrača u startnih jedanaest kao što je Džek Griliš. On izgleda kao da oduvijek pripada u društvu najboljih engleskih reprezentativaca. Griliš je takav igrač, koji se u svakom momentu bori za loptu, stvara šanse i pravi probleme suparničkoj ekipi. Ne volim da pravim poređenja između igrača, ali on je za mene kao Luis Figo u svoje vrijeme”izjavio je u svom stilu Žoze Murinjo.

Očekuje se kombinovani sastav reprezentacije Engleske, a imajući u vidu da selektor zbog karantina neće moći računati na Mejsona Maunta i Bena Čilvela, kao realna opcija nameće se Griliš.

Postavi odgovor