Murinjo izjavom trese Italiju u svom stilu: "Nemamo tu snagu da biramo sebi sudiju kao neki"

Žoze Murinjo bio je veoma direktan u svom obraćanju javnosti nakon utakmice protiv Monce.

Roma u Seriji A ne bilježi željene rezultate, pa tako Vučica ni juče nije upisala pobjedu, što je sada niz od tri utakmice na kojima su ostali bez tri boda, pred derbi protiv Intera.

Poslednji kiks u nizu je bio remi na gostovanju novajliji Monci. Iako je Roma povela, primila je ubrzo izjednačujući gol, a do kraja nije stvorila veliku šansu za pobjedu.

Murinjo je u svom stilu imao zamjerke na suđenje i prokomentarisao arbitražu Danijelea Ćifija opisavši ga najgoreg sudiju kojeg je vidio u karijeri. Razlog je isključenje Zekija Čelika u nadoknadi vremena što znači da je izgubljen za duel protiv Intera.

Ovo je najgori sudija kojeg sam sreo u čitavoj karijeri. A, vjerujte mi, imao sam posla sa mnogo loših sudija. Obično, kada govorim o sudijama, to je zato što imaju direktan uticaj na igru. U ovom slučaju, to nije tačno. Ali on je užasan, ne pravi ljudsku vezu ni sa kim, nema empatiju, daje crveni karton igraču koji se oklizne jer je iscrpljen u 96. minut. Nažalost, i ovo je znak slabosti Rome kao kluba, jer nemamo snagu drugih klubova koji mogu da kažu da ne žele ovog ili onog sudiju” – rekao je Murinjo i nastavio:

“Prestao sam da pričam 20-30 minuta prije kraja, jer sam znao da će mi dati crveni karton za bilo šta. Postoje klubovi koji kažu da ne žele nekog sudiju, a Roma ili nema tu sposobnost ili DNK ili nešto drugo. To je strašno. Silno sam želio nešto da kažem, ali nisam mogao da priuštim da budem isključen. Zato sam rano napustio teren. Nisam htio ni da ga pogledam”.

Roma je sada na sedmoj poziciji sa 58 bodova, ali samo dva manje od Intera na četvrtom mjestu, protiv kojeg igra u sljedećem kolu.

Postavi odgovor