Ne treba praviti buru tamo gdje je nema

Fudbaleri Srbije poraženi su od Engelske na startu Evropskog prvenstva s 1:0, a nažalost sada javnost najviše priča o izjavi Dušana Tadića.

Tadić je nakon utakmice istakao da mu je krivo što nije počeo utakmicu jer smatra da je najspremniji igrač u ekipi, ali da poštuje izjavu selektora. 

Sa selektorom imam dobru komunikaciju, a teško sam prihvatio što nisam bio na terenu od početka utakmice. Lider sam, bez lažne skromnosti, najbolji igrač ovog tima. Mislim da sam morao da počnem utakmicu, da sam mogao mnogo više da pružim i ponudim da sam igrao od starta. Ali, poštujem odluku, ako smatra da Dušan Tadić treba da igra 30 minuta ja ću to poštovati. Teško je, želiš da budeš dio ovog tima, da uradiš sve za kolektiv, ali nije bitan jedan pojedinac. Najbitnije je da prođemo dalje, imamo veliko zajedništvo i to želimo da zadržimo” – rekao je Tadić i dodao:

“Ja sam najspremniji igrač u ovoj ekipi, to sam i selektoru rekao. Da ne treba fizički da brine. Pričali smo normalno, imamo dobru komunikaciju, rekao mi je da misli da će da bude zatvorena utakmica i da ću ja da uđem u drugo poluvrijeme da riješim. Međutim, eto desio nam se taj brzi gol. Naravno da mi je krivo. Ali kao što sam rekao, moramo da poštujemo odluke, ne moramo da se slažemo, ali moramo da poštujemo”.

SERBIA ENGLAND 149
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Javnost u Srbiji je odmah krenula da komentariše kako mu ova izjava nije trebala, a neki “dežurni kritičari” su išli toliko daleko da bi na mjestu Dragana Stojkovića Piksija, Tadića odmah poslali kući.

Sve su to pretjerane reakcije, jer je Tadić dobio pitanje od novinara kako se osjećao zbog toga što je počeo utakmicu na klupi. Kao kapiten tim je odgovorio da se osjeća najspremniji i da mu nije bilo drago, ali da poštuje odluku selektora.  Ubrzo je sve to prokomentarisao i Stojković.

“Nije dobro ako je to rekao. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želio sam Tadića sa svježim nogama u drugih 45 minuta i jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici, ništa drugo. Kakva, bre, bura? Taman posla. Neće biti bure oko kapitena. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mjestu. Nema tu prostora za polemisanje”rekao je Stojković.

RTS12K3XF
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

I ovo Piksijevo “Kakva bre bura” je ono što najbolje opisuje da sada ne treba dizati nikakvu buku. Najbitnije je to kako će na ovu izjavu reagovati ostali reprezentativci Srbije, a s obzirom na to da djeluje da je atmosfera u ekipi dobra i da su protiv Engleske vidjeli da mogu igrati dobro, ne bi trebalo ova izjava da išta pokvari.

Navijači Srbije su godinama navikli da oko reprezentacije bude više skandala nego dobrih rezultata. Najbolji primjer toga je Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje se više pričalo o stvarima van terena, a na terenu je sve djelovalo veoma loše. 

Do sada nije bilo nikakvih priča o dešavanjima van terena, ovo je prva koja privukla pažnju javnosti, a i ona je vezana za stanje na terenu. Sada Srbiji slijedi duel protiv Slovenije, koji će biti i odlučujući jer pobjedom “Orlovi” bi napravili veliki korak ka plasmanu u narednu fazu koji se čeka od 2000. godine.

Na Stojkoviću i saradnicima je da što bolje pripreme ekipu za taj duel, spriječe sve potencijalne svađe, a na navijačima da se ne bave puno dešavanjima van terena, nego da podrže svoj tim. 

Postavi odgovor