Uspostavljena saradnja između NFS BiH i FS Saudijske Arabije

Tokom FIFA Samita koji je održan u Džedi, organizovani su bilateralni sastanci predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vice Zeljkovića sa predsjednicima drugih fudbalskih saveza koji učestvuju na svjetskom fudbalskom samitu.

Predsjednik NFS BiH, Vico Zeljković, održao je sastanak sa predsjednikom Fudbalskog saveza Saudijske Arabije, Jaserom Al Misehalom, te su razgovarali o budućim zajedničkim projektima. Na kraju sastanka, potpisan je Memorandum o saradnju ova dva fudbalska saveza.

Kako stoji u objavi NFS BiH, ovim zajedničkim dokumentom se otvaraju nove mogućnosti i stvaraju kvalitetniji uslovi za razvoj i trenažni proces mlađih uzrasnih kategorija oba saveza. U narednom periodu će biti realizovani projekti organizacije priprema omladinskih selekcija u obje zemlje.

Pored ovih projekata bilo je riječi o podršci u izgradnji nacionalnog stadiona, proširenju kapaciteta Trening centra u Zenici, koji bi u narednom periodu bio mjesto okupljanja i priprema mlađih selekcija Saudijske Arabije.

Poseban akcenat je stavljen na buduću investiciju koja se odnosi na izgradnju hotela u okviru sjedišta NFS BiH. Proširenjem smještajnih kapaciteta stvoriće se preduslovi da mlađe nacionalne selekcije mogu istovremeno obavljati pripreme u Zenici i Sarajevu. Predsjednik Zeljković je u svom obraćanju istakao nove programe u podizanju kvaliteta domaćih takmičenja kojima rukovodi N/FS BiH.

“Danas smo u Džedi postigli značajan korak ka jačanju međunarodne saradnje i unapređenja razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini. Sa ponosom objavljujem da smo postigli dogovor o uspostavi saradnje između Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza Saudijske Arabije. Tokom sastanka sa predsjednikom SAFF, Jaserom Al Misehalom, razgovaralo se o različitim oblicima međusobne saradnje koja će u budućnosti doprinijeti razvoju fudbala u obje zemlje. Ovim putem želim izraziti svoje neskriveno zadovoljstvo što smo potpisali Memorandum o saradnji, koji nam omogućava zajednički rad na projektima usmjerenim prema razvoju i sportskoj edukaciji mlađih uzrasnih selekcija. Želim se zahvaliti predsjedniku Al Misehalu na srdačnom dočeku, iskrenoj dobrodošlici i konstruktivnom dijalogu. Vjerujemo da će naša saradnja biti dugotrajna i plodonosna, što će u konačnici donijeti novu vrijednost u daljem radu oba nacionalna saveza” – rekao je Vico Zeljković.

Memorandum o saradnji označava početak konkretne saradnje, a time se otvaraju vrata zajedničkom radu i razvoju mlađih uzrasnih kategorija, kao i unapređenju fudbala u obje zemlje. Predsjednici Vico Zeljković i Jaser Al Misehal su iskazali optimizam u vezi sadržaja potpisanog sporazuma.

Postavi odgovor