Novi Zeland bio poluvrijeme do senzacije, ali je Grčka upalila alarme i došla do preokreta

Košarkaši Grčke pobijedili su Novi Zeland rezultatom 83:74 i tako se plasirali u narednu fazu Svjetskog prvenstva.

Grčka je protiv Novog Zelanda bila u nokdaunu pred sam kraj druge dionice, gubio je Itudisov tim velikih 15 poena razlike (28:43) i ništa tada nije nagoviještavalo srećan kraj po Helene .A onda, u nastavku, neka druga, bolja, jača i efikasnija Grčka. I eksplozija Papapetrua. Koplje za boj sa agresivnim “Tol Bleksima” u nastavku je preuzeo doskorašnji košarkaš Partizana čiji su poeni, što za dva, što za tri poena, najprije bili ključni da se napravi rezultatski egal, a potom i da se Grci distanciraju od rivala.

Grčka je nakon trojkaškog rafala u trećoj dionici došla i do velikih 12 poena prednosti. Tome su doprinijele vezane trojke upravo Papapetrua, potom Vokapa i Larencakisa, od kojih se Novi Zeland nije oporavio. Grci su tada krenuli da grade ključnu prednost, otišla je ona i na dvocifren broj poena, i bio je to kraj svake nade ostrvljana da mogu do preokreta. Mada, morali su Grci da izdrže i posljednji nalet Novog Zelanda i Ilija pa su tek sa linije penala osigurali trijumf.

Ključnim su se presudili poeni klupe, koja je Grčkoj donijela 45 poena, dok su Novozelanđani sa klupe dobili samo pet poena.

Najefikasniji u grčkom timu je bio Janis Papatetru koji je postigao 27 poena. Janulis Larencakis je postigao 20 poena, od čega 15 u posljednjoj četvrtini. S druge strane Še Ili je postigao 27 poena. Reuben te Rangi je dodao 19.

Grci će u novoformiranoj grupi igrati protiv Litvanije i Crne Gore, tu su još i Amerikanci sa kojima su već igrali, i mogli bi Heleni potencijalno biti i rival Srbije.

Postavi odgovor