Odbrojavanje do odluke

Još nekoliko sati je ostalo do početka posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dešavalo se godinama unazad da posljednje kolo Premijer lige sa sobom nosi dosta odgovornosti i kalkulacija, međutim odavno više klubova nije bilo “uključeno” u moguće ishode nakon posljednjih 90 minuta sezone.

Najzanimljivije je naravno, u borbi za opstanak gdje još uvijek ne znamo ime ni jednog sigurnog putnika u niži rang. U najtežoj poziciji je sigurno Leotar koji dočekuje Široki Brijeg, jer Trebinjci ne zavise samo od sebe.

Tuzla siti je napravila veliki posao u Konjicu prošlo kolo, ali time zakomplikovala stvari za Igman. Oba tima su ugrožena, a danas su autsajderi u duelima protiv Sarajeva i Zrinjskog. Ipak, za Plemiće i Bordo tim nema rezultatskog imperativa niti bilo kakvog drugog, osim onog časnog i da se sačuva integritet takmičenja.

Isti motiv će imati Borac na gostovanju Slogi Meridian u Doboju, koja je trenutno van zone ispadanja, ali niz “nepovoljnih” rezultata na žalost Dobojlija može preokrenuti situaciju. Kao i Posušju, koje igra protiv Veleža posljednje kolo.

Najzanimljvije će biti u Tuzli, jer tamo Sloboda dočekuje Željezničar. Za opstanak, crveno-crnim je neophodna pobjeda, ali isto tako, poraz Željezničaru ugrožava četvrto mjesto i evropske kvalifikacije, jer onda u slučaju pobjede Širokog Brijega, tim sa Pecare prestiže Plave sa Grbavice.

Raspleta je mnogo, ali sačekaćemo 17 časova kada počinju sve utakmice 33. kola Premijer lige. Dešavanja i aktuelnosti zadnjeg kola pratite na MeridianSportBH portalu.

Postavi odgovor