Oglasili se iz Čelika: "Ovo je klub u rukama navijača, povjerenje lokalne zajednice nikad nije bilo veće"

Čelik je izdao zvanično saopštenje nakon jučerašnje utakmice Kupa BiH u kojoj su na Bilinom polju poraženi od Zrinjskog sa 6:0.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Ovu priliku, nakon gorkog i visokog poraza protiv ekipe Zrinjskog, iskorištavamo da se zahvalimo svim iskrenim navijačima našeg kluba koji su bodrili naše momke svih 90 minuta bez prestanka. Iako smo prije 3 godine bili na rubu egzistencije i gašenja, apetiti navijača, simpatizera i kluba su sa razlogom tokom vremena rasli, jer ovo je Čelik – dvostruki prvak Srednjoevropskog kupa i klub kojem u prošlosti nije bilo strano pobjeđivati velike klubove poput Čelzija, italijansku Fiorentinu, austrijski Salzburg i mnoge druge. Nažalost, ponekad se s razlogom sretnemo s ovakvim utakmicama, kada ipak budemo zahvalni na izuzetno velikom trogodišnjem napretku ovog kluba. Kluba od kojeg su svi digli ruke osim onih koji ga najviše vole – njegovih navijača. I pored toga, klub je u posljednjem periodu napravio velike rezultate.

Vraćeni su milionski dugovi o kojima su članovi kluba izvještavani putem finansijskog izvještaja, klub je na pragu deblokade glavnog klupskog računa nakon više od 18 godina, te povjerenje lokalne zajednice i navijača u klupskoj historiji nije bilo veće, a dokaz tome su nedavne utakmice protiv Sarajeva, Radnika, Klisa i sada Zrinjskog, a svakako nećemo izostaviti da je klub ubjedljivo jedan od najpraćenijih kluba u Bosni i Hercegovini u prethodne tri godine, bez obzira na rang takmičenja u kojem se takmiči(o). Iako je prethodni period za sve navijače, simpatizere i pripadnike crno-crvene boje izuzetno težak i bolan, ne smijemo zaboraviti glavni fokus i glavni cilj priče koju zajedno svi pišemo s ovim klubom. Ovo je klub navijača. Klub koji je u rukama navijača. Stoga, nadamo se da ćemo svi zajedno dići glavu gore, ponosno nastaviti bodriti voljeni klub već u nedjelju ponovo na Bilinom polju, te uskoro svjedočiti još ljepšim pričama na zelenom terenu, a i van njega!

Jednom. Uvijek. Zauvijek.”

Zeničani su trenutno deseti na tabeli Prve lige FBiH, a u narednom kolu će na svom terenu dočekati Budućnost iz Banovića.

Postavi odgovor