Oglasili se iz NFSBiH o presudi CAS-a

Sud za sportsku arbitražu (CAS) nije usvojio žalbu Mladosti za povratak u Premijer ligu, a sada su se po tom pitanju oglasili iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Mladost se neće vratiti u Premijer ligu BiH, jer je nakon devet mjeseci postupka CAS sebe označio nenadležnim u konkretnom slučaju. Iz CAS-a je istaknuto da je proces licenciranja u nadležnosti NFSBiH, o čemu se oglasio i Savez čije saopštenje prenosimo u cjelini.

”U NFSBiH danas je stigao pismeni otpravak presude Arbitražnog tribunala za sport u Lozani po tužbi Mladosti Doboj Kakanj na odluku Drugostepene komisije za licenciranjeNFSBiH i neizdavanje licence ovom klubu za takmičenje u Premijer ligi u sezoni 2020/2021.

S obzirom na to da je javnost u proteklom periodu bila upoznata o ovom slučaju, obaveza administracije NS/FS BiH je da nakon zaprimljene presude obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport.

CAS je dana 11.04.2022. godine donio odluku da nije nadležan rješavati po žalbi dostavljenoj od strane Mladosti Doboj Kakanj, te je time potvrdio argumentaciju i navode NFSBiH.

Također, svi ostali zahtjevi Mladosti u ovom postupku su odbačeni što potvrđuje ispravnost rada administracije za licenciranje klubova NS/FS BiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika NFSBiH.

Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport, Mladost Doboj Kakanj je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja NFSBiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani” – stoji u saopštenju.

Dodali su i to da će presuda biti objavljena i na zvaničnoj stranici CAS-a.

Postavi odgovor