Oglasio se Naneli: "Pokušao sam da smirim situaciju, nemam nikakav animozitet prema njemu"

Džejms Naneli se putem Tvitera oglasio o jučerašnjoj situaciji.

Nanelijevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Za klik-bejt umjetnike. Nisam napao nikoga. Molim vas, više mi nemojte blatiti ime.

Ja sam ono što sam, ne ono što vi mislite da sam. Ne ono što vi želite da budem. Ja sam ja. 

Izmišljanje i manipulacija u ovom slučaju nisu neophodni jer postoje očigledni video dokazi koji su otkrivaju da sam se morao odbraniti od agresivne individue. Nakon što sam pokušao da smirim situaciju koju sam predosjetio, satjeran uz zid sa rukom na vratu uz šaku koja ide u mom pravcu, nisam imao drugog izbora osim da se odvojim od njega. Nemam nikakav animozitet prema njemu i nadam se da je dobro.

Bilo koji narativ o meni koji me ne predstavlja kao čvrstu i iskrenu osobu ne može biti istinit niti će biti prihvaćen. Nikada neću biti savršen, a ni ne pokušavam da dostignem to stanje. Samo učim iz grešaka dok preuzimam odgovornost da postanem bolji iz tih grešaka. Usput, ni u kom slučaju nisam rasista, za one ljude koji mi govore da sam rasista dok me nazivaju crnim majmunom i šalju mi banane (volim ih u smutijima, iako mi nisu omiljeni izbor), nebrojenu količinu rasističkih uvreda i prijetnje. Sve to neće uticati na moje mišljenje o drugim sjajnim ljudima iz Srbije sa kojima sam izgradio odnose tokom mog boravka ovdje. Nipodaštavajte ovo kako god želite, samo znajte da vaša mišljenja o meni ne mijenjaju mišljenja onih koji me stvarno poznaju i vole. 

Ništa stvarno se ne može ugroziti, ništa nestvarno ne postoji.”

Podsjećamo, Naneli nije igrao u jučerašnjoj utakmici Zvezde i Partizana, koju su crveno-bijeli dobili i tako postali šampioni ABA lige.

Postavi odgovor