Osim najavio utakmicu protiv Mladosti: "Očekujem da napokon damo gol, u principu smo bolja ekipa"

Trener Željezničara Amar Osim na zvaničnoj pres konferenciji za medije, najavio je susret 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Željezničar je trenutno u rezultatskoj krizi, s obzirom na to da sedam utakmica u nizu nisu ostvarili pobjedu u Premijer ligi.

Očekivanja su naša da probamo zabiti gol, napokon, a da ga ne damo kad je već 3:0 za protivnika. Da nam to da mogućnost da lakše igramo, pošto očigledno imamo problema sa pritiskom koji smo sami sebi stvorili nekom smušenoću u zadnjih par utakmica nekakvim odnosom koji možda nije bio na najvišem nivou ili nekakvim stvarima na koji realno nemamo uticaj. Sve to zajedno je napravilo da imamo to što imamo, da ne igramo definitivno na nivou svojih mogućnosti. U svakoj utakmici imamo problema da se opustimo i kad dođemo u situacija da nešto napravimo, sputani smo. Ko nije igrao fudbal, ne zna šta to znači” – rekao je na početku Amar Osim, te dodao:

Mi se trudimo, radimo. Očekujemo da nas u jednoj od sljedećih utakmica, po mogućnosti već sutra, krene i da damo gol. I dosad smo davali golove, ali nisu nam se priznavali, nažalost. To bi nam omogućilo da igramo mirnije i da predstava bude kao što se od nas očekuje. Mi smo, u principu, bolja ekipa od Mladosti“.

Mladost ovaj susret dočekuje na devetoj poziciji sa tri boda više od zone ispadanja i nakon remija protiv Zrinjskog na “MGM Farm areni“.

Ekipa koja je u totalno drugačijem raspoloženju nego mi i koja igra na nivou svojih mogućnosti. Igra rasterećeno i ostvaruje očekivane rezultate. Ne kiksaju protiv ekipa koje su njihovog ranga, pogotovo kada igraju kući. Čak su i par utakmica ‘vani’ uspjeli iznenaditi, jednom i nas. Opušteni su i nemaju šta izgubiti, sutrašnja utakmica im je bonus u svakom pogledu. Igraju na najboljem terenu u državi, protiv renomiranog i ranjenog protivnika. To je idealna prilika za ekipu Mladosti, a za nas dodatna poteškoća koju ćemo pokušati nadvladati

Utakmica se igra u subotu na “Grbavici” od 17 časova.

Postavi odgovor