Osim o meču protiv Mladosti: "Neobjašnjiva utakmica i ni u jednu logiku se ne može uklopiti"

Amar Osim nakon utakmice Željezničara i Mladosti u kojoj je njegov tim u nadoknadi sa dva gola stigao do boda je rekao da je zadovoljan pristupom ekipe.

Izvlačili smo bod u utakmici gdje smo 80 odsto vremena proveli na njihovoj polovini. Imali smo puno više šanse i zasluženo uzeli ovaj bod, trebali i pobijediti. Dali smo četiri gola, primili četiri. Nevjerovatno je da utakmicu u kojoj daš četiri gola ne pobijediš. Pokazali smo slabosti u odbrani koje ranije nismo, iako smo gubili utakmice” – rekao je nakon meča Amar Osim, te dodao:

“Prema naprijed smo bili efikasni, bez obzira što smo promašili nekoliko odličnih šansi. Neobjašnjiva utakmica i ni u jednu logiku se ne može uklopiti, tako da vruće glave ne znam kako da to drugačije kažem. Zadovoljni smo pristupom ekipe, bez obzira što je šok. Pomogao nam je crveni karton da se vratimo. Imali smo dominaciju, nismo dali gol. Stres je, golman brani, pogrešno riješenje. Na kraju kad se nisi nadao zabiješ gol i ove utakmice se ne mogu tako lako analizirati“.

Željezničar je nastavio niz od šest utakmica na svom terenu bez pobjede i i dalje ne znaju za trijumf u proljećnom dijelu Premijer lige.

Postavi odgovor