Pešić: "Ne vjerujem da će ova medalja popraviti stanje u srpskoj košarci"

Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva u košarci poražena od Njemačke rezultatom 83:77.

Svetislav Pešić, trener Orlova, na pres konferenciji poslije utakmice je izjavio sljedeće:

“Čestitke Nijemcima, odlična utakmica i zaslužili su ovu pobjedu. Odigrali su 40 minuta na visokom nivou, vrlo čvrsto. Ako jedna ekipa ima vođstvo od početka do kraja, mogu samo da kažem bravo. Za ovakvu vrstu utakmice je potrebna veća rotacija. Imali smo problema poslije utakmice sa Kanadom, a medicinski tim je uradio sve što je mogao da oporavi igrače da budu spremni, ali to je jako teško. Na početku smo izgubili veoma bitnog igrača, Dobrića.

Bogdanović se osjećao bolesno prije meča, bilo je pitanje da li uopšte može da igra. To je ono što ja moram da kažem, to je istina. Ni u jednom momentu ne želim da oduzmem nešto Njemačkoj, imali su sjajan turnir, sjajno su igrali i srećan sam zbog trenera i njihove federacije. Ponosan sam na svoje igrače, ko ne bi mogao da bude ponosan na ovakvu ekipu. Imali smo otvoren šut za izjednačenje, ali ovo je finale, morate biti u boljoj fizičkoj formi da biste odigrali na boljem nivou.

Bilo je opravdanih kritika, ali i omalovažavanja. Lično, uopšte ne vjerujem da će ova medalja popraviti stanje u srpskoj košarci. Volio bih da ovo pokrene dosta problema koje naša košarka ima. Ljudi koji su zaduženi za srpsku košarku moraju nešto da promijene. U protivnom, bićemo srećni ako se kvalifikujemo na velika takmičenja. Mi ne igramo ligu, ne postoji liga u Srbiji. Kako mi mislimo da razvijamo košarku u Srbiji bez lige. Ako se u najskorije vrijeme nešto ne desi, ako ne sjednemo i ne prihvatimo istinu da moramo da se pripremimo za sljedeći olimpijski ciklus, ne reprezentacija već košarka u Srbiji, neće biti rezultata. Biće ovakvih rezultata, i ko zna kad će se ponoviti”.

Postavi odgovor