Petrović najavio meč protiv Igmana i pričao o transfer ponudi za Bilbiju

Šef stručnog štaba Zrinjskog Željko Petrović je najavio utakmicu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski će u nedjelju od 16h ugostiti ekipu Igmana na terenu “Stadiona pod Bijelim brijegom”, a ovaj duel je prokomentarisao i trener domaćih Željko Petrović.

“Nismo pružili našim navijačima ono što su očekivali. Nadam se da smo se resetirali, da smo došli sebi. Što se tiče treninga i intenziteta rada, tu stvarno nemamo nikakav problem. Momci od prvog dana rade fenomenalno, sve je na profesionalnom nivou i zato sam razočaran što nismo pokazali ono što znamo i ono što možemo. Ova ekipa može puno puno bolje”rekao je Petrović pa nastavio:

“Mi moramo od prve minute pokazati zašto pretendiramo na vrh. Igramo kući, imat ćemo veliku podršku naših navijača, teren je dobar, spremni smo i moramo od prve minute biti na sto posto. Bodovna razlika i pozicija na tabeli je jasna, svi znaju da je Zrinjski favorit, ali ako ne uđemo u utakmicu kako treba, onda može biti problema”.

zrinjski 2
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Pored same utakmice, Petrović se osvrnuo i na remi protiv Željezničara koji ga je razočarao te je odgovorio novinarima na pitanje o nedavnom pisanju našeg portala u vezi potencijalnog transfera Nemanje Bilbije u Rostov.

“Vidjeli ste da Sarajevo, koje ulaže tri puta više od svih nas, izgubi kući 1:3. Ovdje nije lako igrati u gostima. Ima dosta mina, i za nas i za njih, i mislim da će do kraja biti neizvjesno. Meni je važno da se vratimo svojoj igri, da smo prepoznatljivi, da navijači uživaju u našim ofenzivnim akcijama, a sve ostalo ćemo vidjeti”bile su riječi Petrović nakon kojih je pričao i o najboljem igraču te napadaču Premijer lige Bosne i Hercegovine:

“Bilbija je dao ovdje 160-170 golova i uvijek postoji zanimanje za njega. Ako on hoće i ako klub može zaraditi, šta ja tu mogu? Ali ja mislim da je Bilbija pravi kapetan koji je Zrinjskom dao dosta. Isto tako, Zrinjski je njemu dao puno toga, tako da postoji obostrano poštovanje i ne vjerujem ja da će više iko otići odavde”

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor