Petrović: "Od igrača tražim da izoru teren i da se popravlja naredne dvije sedmice"

Šef stručnog štaba Zrinjskog Željko Petrović je na zvaničnoj pres konferenciji najavio derbi protiv Veleža.

Prije nego li je počeo govoriti o samoj utakmici, trener Zrinjskog Željko Petrović je odlučio da poželi sretan rođendan navijačkoj grupi kluba koja slave 30 godina postojanja, odnosno “Ultrasima”.

“Prije svega čestitao bih rođendan našim ‘Ultrasima’ i da nas i dalje prate te podržavaju kao što su i do sada radili na jedan fenomenalan način, jer bez njih mislim da klub ne bi došao na ovaj nivo na koji je došao. Nadam se da će im se čestitati i 40., pa i 50. te 60. rođendan, jer stvarno oni kako nas prate svugdje to je zaista za jedno poštovanje” jasan je bio Petrović.

zrinjski 2
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Naravno u nastavku pres konferencije je Petrović najavio sam derbi susret protiv Veleža te je otkrio šta je rekao svojim fudbalerima pred isti.

“Po pitanju same utakmice i derbija, o njemu nema šta puno da se priča, oduzima i dodaje. Ja sam juče rekao igračima da ako poštujete ovaj klub, volite navijače, ‘Ultrase’, kao što oni vole vas i poslije svake utakmice stanete tamo kod njih, od vas jedino tražim da izorete onaj teren u subotu i da se jedno dvije sedmice popravlja poslije toga. Sve ostalo je kao i svaki ostali derbi, da li je to Sevilja protiv Betisa ili Crvena zvezda protiv Partizana te Real Madrid sa Barselonom, jednostavno nema šta puno da se priča”objasnio je Petrović i nastavio:

“Sutra je najteže, i uz puno poštovanje prema dosadašnjim utakmica, nama sutra treba jedan drugačiji pristup sa tim da su igrači svjesni toga. Danas imamo zadnji trening te ćemo još jednom kratko objasniti kako i šta te zašto nešto treba da se radi. Oni vjerovatno znaju kako mi igramo, kao što i mi znamo kako oni to rade. Mi ipak igramo kući, mi smo Zrinjski, branimo titulu, mi smo osvajači duple krune i treba samo sutra da izađeš i da daš ne samo maksimum, nego i više od toga”.

Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Petrović je govorio i o zdravstvenom biltenu Zrinjskog te je naglasio kako su svi tu sem Silvija Ilinkovića.

“Da svi si tu. Jedino je šteta što nećemo imati Ilinkovića. Mislili smo da je spreman, da može da igra, ali se pojavio jedan mali sitni problemčić. Ne smijemo rizikovati i to najviše zbog njega, da on kasnije ne bi imao većih problema. Nadam se da će u narednoj sedmici i on biti spreman. Svi ostali su ponavljam spremni, i izaće oni najzdraviji i najspremniji. Igra se sutra od 16h i možda će biti malo vruće, ali će tako biti i nama i njima. Znači moraš da izađeš na teren da pokažeš volju i želju što je glavno”zaključio je Petrović.

Podsjetnika radi, sam početak novog izdanja “Mostarskog derbija” je zakazan za sutra od 16h na terenu stadiona “Pod Bijelim brijegom” gdje će Zrinjski ugostiti Velež.

Tablice omogućuje Sofascore

Postavi odgovor