Pjanić ponovo na udaru kritika: "Bilo koji igrač može igrati ovo što on sad igra"

Legendarni fudbaler Bešiktaša Ibrahim Uzulmez u razgovoru za turske medije rekao je kako Miralem Pjanić ne ispunjava očekivanja od dolaska u Istanbul.

Pjanić mora početi da preuzima više odgovornosti na terenu. Lider mora pokazati svoje kvalitete, ovo što sada igra nije dovoljno. Čovječe, došao si iz Barselone, 90 minuta uzimaš loptu od Vide ili Nesipa i proslijediš je lijevo ili desno” – rekao je Uzulmez i dodao:

Danas ljudi gledaju koliko udaraca ima Pjanić, koliko asistencija je napravio, koliko dodavanja i koliko puta je postigao golove. U slučaju da ne ispunjava određene karakteristike, bilo koji igrač na svijetu može odigrati ovo što on sada igra“.

Bivši kapiten Bešiktaša nije se zaustavio tu, pa je u razgovoru iskoristio priliku i kritikovao Adema Ljajića koji već duže vrijeme nije u timu, ali jeste na platnom spisku.

Nije ovo prvi put da je Miralem Pjanić kritikovan od dolaska iz Barselone. Reprezentativac Bosne i Hercegovine neće ostati još dugo u Turskoj, malo je vjerovatan povratak u “Barsu”, pa će tako Pjanić morati uskoro potražiti novi klub koji bi mu mogao pomoći da vrati formu.

Postavi odgovor