Poljska nakon velike borbe pobijedila Bosnu i Hercegovinu

Poljska je u finalu turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Gljivicama savladala Bosnu i Hercegovinu sa 76:72.

Izabranici Adisa Bećiragića su bili u igri do samog kraja, ali u konačnici nisu imali dovoljno snage za trijumf protiv domaćina turnira.

Prva četvrtina je bila prilično efikasna sa obje strane, a završena je rezultatom 23:23. I jedni i drugi su u nastavku bili nešto manje raspoloženi, a Poljaci su nakon 20 minuta igre vodili sa 40:39.

Zmajevi su u trećoj dionici preko Edina Atića preokrenuli na 45:44, a potom su trojke pogodili Amar Alibegović i Aleksandar Lazić. Ipak, Poljska je imala odgovor, a van linije za 6,75m je precizan bio i Džanan Musa, pa se u finalni kvartal otišlo sa 54:54.

Luka Garza je na ulasku u drugu polovinu četvrte četvrtine razbudio Zmajeve i odveo ih na +4 (64:60) na nešto manje od pet minuta do kraja.

Ipak, Poljska je ponovo pronašla način da uzvrati i prebaci prednost na svoju stranu, dok BiH nije imala rješenja u posljednjim napadima i konačan rezultat je glasio 76:72 za tim koga sa klupe predvodi Igor Miličić.

Kod pobjednika, najefikasniji je bio Mihal Sokolovski sa 16 poena. Na drugoj strani, identičan učinak je imao Lazić, dok je Atić upisao poen manje, čemu je dodao 8 skokova i 9 asistencija. Dvocifreni su još bili Jusuf Nurkić sa 11 i Musa sa 10 poena.

Postavi odgovor