Posušje razmatra status Ferde Milina

Posušje bi u reprezentativnoj pauzi moglo dobiti novog trenera. 

Prema saznanjima našeg portala ovih dana uprava Posušja raspravlja status aktuelnog trenera Ferde Milina, koji je ekipu preuzeo početkom priprema za ovu sezonu.

Navijači su do sada znali izražavati nezadovoljstvo partijama ekipe pruža njihova ekipa. Posušje je prvi krug takmičenja završilo na 11. mjestu, u zoni ispadanja, ali i sa 11 bodova, što je jednako koliko ima i desetoplasirani Velež u ovom trenutku (prije utakmice sa Sarajevom), te samo šest bodova manje od trećeplasiranog Borca.

Protiv onih ekipa koje su medijske projektovane da će Posušju biti konkurenti u borbi za opstanak ekipa je pod Milinovom palicom osvajala bodove. Pobijedila je Leotar, Slogu Meridian i Slobodu, te odigrala neriješeno sa Igmanom. Neriješen je ishod bio i duela sa Veležom, a poraze Posušacima su nanijeli Zrinjski, Borac, Široki Brijeg, Tuzla siti, Sarajevo i Željezničar.

Trenersku karijeru u seniorskom fudbalu Milin je prije deset godina započeo u rodnom Zadru. Potom je bio selektor juniorske reprezentacije Hrvatske, pa je radio sa kadetima u UAE. Onda se vratio u Hrvatsku gdje je bio asistent u Dinamo, te samostalno vodio Šibenik.

Postavi odgovor