Moguće odlaganje utakmice prvog kola Premijer lige BiH

Utakmica prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Sloge Meridian na “Koševu” mogla bi da bude odložena, o čemu je govorio i trener dobojskog tima, Vlado Jagodić.

Naravno, to zavisi od toga da li će Sarajevo večeras slaviti protiv Torpeda iz Kutaisija i proći dalje. Ukoliko se to desi, Vlado Jagodić ističe da će utakmica prvog kola između Sloge Meridian i bordo tima biti odgođena.

“Još se ne zna da li će naš susret prvog kola Premijer lige protiv Sarajeva biti odgođen, jer to zavisi od današnjeg revanša tima sa Koševa na evropskoj sceni. Ukoliko obezbijede prolaz gotovo je sigurno da će naša premijera biti odgođena, a ako tako bude onda ćemo 29. jula imati još jednu provjeru protiv zeničkog Čelika na Bilinom polju” – rekao je Jagodić, pa nastavio:

“Stadion Luke ćemo zamijeniti Modričom od 1. septembra, kada na našem stadionu počinje postavljanje hibridne podloge i reflektora. To znači da ćemo samo prve dvije ili tri domaće utakmice u prvom dijelu sezone odigrati na našem stadionu, gdje ćemo se opet vratiti tek na proljeće”.

Podsjetimo, ovaj meč bi se trebao odigrati 29. ili 30. jula.

Postavi odgovor