Prijatelji FK Sloboda: "Gospodo, vidimo šta pokušavate uraditi"

Udruženje građana “Prijatelji FK Sloboda” oglasili su se nakon ispadanja tuzlanskog tima iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Oni su kritikovali upravu kluba te istakli da je Sloboda postala meta marketinških trikova aktuelnog i bivših predsjednika kluba. Kritikovali su i moguću fuziju sa Tuzla sitijem, a smatraju da sve te priče imaju za cilj da se u drugi plan “baci” ispadanje Slobode iz Premijer lige.

“Svega 24 sata nakon ispadanja Fudbalski klub Sloboda je postao meta marketinških trikova aktuelnog i bivših predsjednika kluba. Prvi je odmah po završetku utakmice populistički najavio da je svim uposlenicima u Klubu potpisao otkaz, da bi danas, u izjavi za sportske portale, demantovao sam sebe i poručio da su ‘svi na stadionu i rade za Slobodu’!? Pitamo se – s kim radi predsjednik i njegova Uprava ako je otpustio kompletnu radnu zajednicu, igrače, trenere, direktora…

Populizmu su se pridružili i bivši predsjednici. Otvorila se tema o fuziji sa manjim klubovima, a sve pod izgovorom da Sloboda nastavi igrati u Premijer ligi BiH.

Svi ovi potezi imaju samo jedan (jasan) cilj – da se priča o otkazima, remontu kluba, fuziji, raznim spinovima, a da u drugi plan padne tragična istina da je Sloboda ispala iz Premijer lige. Gospodo, vidimo šta pokušavate uraditi. Kroz razne priče bježite od odgovornosti za najveći sportski poraz Tuzle” – stoji u njihovom saopštenju.

Postavi odgovor