Problemi za Čelik: "Obavještavamo javnost da nismo dobili licencu za takmičenje"

Čelik je izdao zvanično saopštenje u vezi činjenice da nisu dobili licencu za takmičenje u narednoj sezoni Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a isto prenosimo u cjelosti.

“Obavještavamo javnost da NK Čelik prema internim očekivanjima u klubu nije dobio licencu za narednu sezonu takmičenja u Prvoj ligi FBiH na prvostepenoj komisiji za licenciranje”saopštili su iz Čelika pa dodali:

Osnovni razlog za propuštanje dobivanja licence je činjenica što sa svim klupskim partnerima i bivšim povjeriocima nisu osigurane potrebne konfirmacije o izmirenim obavezama jer se, između ostalih, radilo i o licima koji su napustili državu, a neki od njih više nisu živi.

Ističemo da je ovo rezultat neblagovremenih knjiženja iz ranijih perioda koji su došli na naplatu nakon pooštravanja kriterija u procesu licenciranja. Klupska administracija radi naporno da osigura potrebne konfirmacije i uknjiži sve nastale finansijske promjene, što će i učiniti do novog roka za predaju dokumentacije za sticanje licence”.

Postavi odgovor