Od velike zvijezde u Ajaksu do zatvorske ćelije: Kvinsi Promes iza rešetaka

Fudbaler Kvinsi Promes osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog uboda nožem rođaka.

Fudbaler Kvinsi Promes dobio je godinu i po dana zatvora jer je na porodičnoj zabavi ubo svog rođaka. Prema sudu u Amsterdamu, on je kriv za teški napad. Promes je u ljeto 2020. ubo rođaka u nogu nakon svađe na rođendanskoj zabavi. Razlog je bio stari sukob oko ukradene ogrlice.

Bivši igrač Ajaksa, koji je takođe desetine puta igrao za reprezentaciju Holandije, nije bio prisutan na presudi. Živi u Rusiji, gdje od 2021. igra za Spartak iz Moskve. Državno tužilaštvo je protiv Promesa tražilo dvije godine zatvora. Prvobitnu sumnju za pokušaj ubistva već je odbacilo Državno tužilaštvo. Preslušano Dokazi za ubod dolaze, između ostalog, iz aplikacija i telefonskih razgovora, u kojima Promes, između ostalog, kaže da je njegov rođak imao sreće što nije imao vatreno oružje sa sobom i da mu zapravo nije nišanio koleno.

Fudbaler je prisluškivan zbog potpuno drugačijeg krivičnog postupka, koji je još u toku. Promes je takođe osumnjičen za učešće u uvozu više od 1300 kilograma kokaina 2020. godine. Navodi se da je uložio u dvije pošiljke droge. Promes demantuje, ali u Državnom tužilaštvu kažu da je fudbaler imao vodeću ulogu u švercu. Na primjer, imao bi kontakt sa ljudima koji su morali da pokupe kokain iz kontejnera u luci Antverpen.

Postavi odgovor