Promjene u Širokom Brijegu: Skender više nije trener, Brekalo izgubio ulogu direktora

Ova sezona Premijer lige privodi se kraju, a pred sam finiš došlo je i do većih promjena u Širokom Brijegu.

Dino Skender više nije trener kluba, zvanično je objavio klub sa Pecare.

“Uprava NK Široki Brijeg i dosadašnji šef stručnog stožera g. Dino Skender postigli su dogovor o sporazumnom raskidu saradnje” – objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba, gdje se dodaje:

“NK Široki Brijeg zahvaljuje g. Dini Skenderu za doprinos klubu i želi mu sve najbolje u nastavku trenerske karijere”.

Četrdesetogodišnji Skender je Široki Brijeg vodio na ukupno 18 mečeva. Ostvario je sedam pobjeda, uz deset poraza i jedan remi. Klupu Širokog preuzeo je zimus, a ranije je bio trener Olimpije i Osijeka.

Par minuta nakon zvanične objave o prestanku saradnje sa trenerom, stigla je zvanična vijest da Slavko Brekalo više nije sportski direktor Širokog Brijega, što su takođe objavili na svojoj zvaničnoj stranici, uz zahvalnost sada već bivšem direktoru.

“Uprava NK Široki Brijeg i g. Slavko Brekalo dogovorili su sporazumni raskid ugovora kojim potonji više neće vršiti ulogu sportskog direktora.
G. Slavku Brekalo zahvaljujemo na saradnji i želimo mu mnogo uspjeha u nastavku karijere”navedeno je u zvaničnoj objavi kluba.

Juče je ekipa Širokog poražena od Veleža na njihovom domaćem terenu rezultatom 0:1, a nakon susreta Skender je rekao da su dali onoliko koliko su mogli.

Takođe, u samoj najavi utakmice, Dino je naglasio da ne želi puno obećavati, a možda je upravo sve ovo uticalo na odluku kluba da prekinu saradnju sa Skenderom.

Postavi odgovor