Prva Mundobasket recka ucrtana: Srbija razbila Kinu

Srbija je u svom prvom meču na ovogodišnjem izdanju Mundobasketa razbila reprezentacije Kine sa konačnim rezultatom od 105:63.

Nije meč najbolje krenuo za Srbiju u uvodnim minutama, odnosno bolje rečeno nije krenulo onako kako su mnogi očekivali da će biti protiv selekcije Kine.

Uprkos tome, košarkaši Srbije su se ubrzo sabrali, došli su sebi te su do kraja prve četvrtine uspostavili svoj ritam dominacije zbog čega su i slavili u ovom dijelu susreta sa 25:14.

Svetislav Pešić, Srbija
Foto: fiba.basketball

Uvidio je selektor Srbije Svetislav Pešić da su njegovi momci u vrhunskom zaletu te ih je sa klupe sigurno savjetovao da nastave u istom maniru zbog čega su nakon prvog poluvremena imali prednost od 55:34.

Iako se Kina nije predavala u preostale dvije četvrtine, te su šta više odlično igrali u onoj posljednjoj to ipak nije bilo dovoljno da se stigne prednost Srbije.

Zbog toga je Srbija na kraju slavila sa 105:63 za pobjedu u prvom meču grupne faze za “Orlove” gdje je njihov jedini peh povreda Filipa Petruševa, a najefikasniji u redovima trijumfalnog tima je bio Bogdan Bogdanović sa učinkom od 14 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Sa druge strane, to jest u reprezentaciji Kine koju sa klupe predvodi legendarni srpski košarkaš te nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević je najistaknutiji pojedinac bio Žao Rui sa 17 poena.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor