(VIDEO) Radinović za MeridianSportBH: "Vjerujem u moje saigrače, nisam mnogo upoznat s fudbalerima Sarajeva"

Fudbaler Željezničara Stefan Radinović rekao je za MeridianSportBH da sigurno neće iznevjeriti navijače u predstojećem derbiju protiv Sarajeva. 

Željezničar će ovog vikenda ugostiti ekipu Sarajeva, a u prethodnom derbiju tim s “Grbavice” je slavio sa 3:0. Radinović je naveo da se osjeća veoma lijepo  u klubu i Sarajevu, kao kod kuće

“Iskreno oduševljen sam vašom ligom, fenomenalno je. Osjećam se lijepo, kao kod kuće. Došao sam u najveći klub. Znao sam istoriju i sve o vjernim navijačima”kazao je Stefan i objasnio kako se odlučio potpisati za Željezničar:

“Iskreno nisam razmišljao ni jednu sekundu. Čim je stigao ugovor odmah sam odlučio da pređem granicu i dođem u jedan od najvećih klubova”.

Njegov debi na “Grbavici” je bio protiv Zrinjskog, a za predstojeći derbi kaže da misli samo o svom timu, a ne o protivniku. 

“Taj osjećaj ne može da se opiše kada izađeš na teren. Stvarno velika pohvala za navijače. Ja se nadam najboljem. Vjerujem u moje saigrače, cijeli stručni štab i mislim da ćemo izaći kao pobjednici”istakao je on i nastavio:

“Ovaj derbi nije kao sve ostale utakmice. Derbi je gradski i nećemo iznevjeriti navijače. Želim da slavimo na kraju svi zajedno. Mislimo samo o nama, ne o drugima”.

O igračima Sarajeva kaže da ih ne poznaje mnogo, a iskoristio je priliku da pozove navijače na derbi.

“Iskreno, nisam upućen mnogo u te igrače. Fokusirani smo samo na nas i tako će biti svih 90 minuta. Želimo da ostvarimo najbolji rezultat na kraju utakmice. Pozivam sve naše vjerne navijača da dođu na Grbavicu, da budemo svi zajedno, da budu naš dvanaesti igrač i da na kraju svi zajedno slavimo” – naveo je Radinović. 

Utakmica između Željezničara i Sarajeva na programu je u nedjelju od 20 časova. 

Piše: Lejla Šabanović

Postavi odgovor