Rapsodija golova na Koševu: Igman u ludoj utakmici vodi protiv Sarajeva

Igman vodi protiv Sarajeva na poluvremenu rezultatom 3:2.

Od samog starta susreta na Koševu, vidjelo se da uzbuđenja neće nedostajati. Igrao se drugi minut kada je Mario Vrančić zalomio čuvara na ivici šesnaesterca, a potom i pogodio mrežu Igmana za vođstvo domaćih.

Do izjednačenja nakon dobrih šansi Igman je stigao u desetoj minuti. Stefan Denković je centrirao sa lijeve strane, a dominantan u skoku bio Mirsad Ramić i pogodio za 1:1. Samo četiri minute kasnije Adnan Hrelja je napravio odličan prodor po desnoj strani, vratio povratnu za Anela Hebibovića koji je spremio loptu u mrežu i donio preokret.

Nastavile su obje ekipa sa šansama, sve dok Sarajevo u 27. minuti nije stiglo do izjednačenja. “Opalio” je Enedin Mulalić loptu sa 30 metara i iznenadio Aldina Ćemana, koji je samo pogledom loptu ispratio u mrežu.

U 39. minuti, novi pogodak i nova prednost Igmana. Nakon velike gužve ispred gola Sarajeva, na pravom mjestu se našao Ramić i postigao svoj drugi pogodak na današnjoj utakmici.

Sarajevo je prije ovog kola osiguralo mjesto u evropskim kvalifikacijama, dok Igman tek treba osigurati ostanak u Premijer ligi. Prema trenutnim rezultatima, klub iz Konjica će ostati u eliti, ali do kraja na svim utakmicama je još minuta.

Postavi odgovor