Raspoložena Dominikanska Republika srušila Italiju

Dominikanska Republika je u okviru 2. kola prve faze Svjetskog prvenstva savladala Italiju sa 87:82.

Dominikanci su zabilježili svoju drugu pobjedu, dok su Azuri sada na polovičnom učinku.

Italija je odlično započela susret, te je poslije tri minuta pogotkom Marka Spisua otišla na visokih 12:0. Njihovi protivnici su nešto kasnije ipak došli do daha, pa je evropski predstavnik na prvu obaveznu pauzu otišao sa +6 (19:3).

Druga dionica je donijela buđenje Karl-Entonija Taunsa, a Andres Feliz je bio odranije raspoložen, tako da je Dominikanska Republika uhvatila priključak i nakon 20 minuta igre na semaforu je stajalo 39:38 za Italiju.

Na nešto manje od dva i po minuta do odlaska na veliki odmor, trener Italije Đanmarko Poceko je isključen nakon druge tehničke greške.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Dominikancima, koji su je dominantno riješili u svoju korist sa 31:17.

Činilo se da će mirno privesti meč kraju, međutim Italija je uspjela izboriti neizvjesnu završnicu. Spisu je sa penala na 20 sekundi do kraja smanjio na samo -3 (85:82), no izabranici Nestora Garsije su ipak izdržali i konačan rezultat je glasio 87:82 za njih.

Kod pobjednika, najefikasniji su bili Tauns i Feliz sa po 24 poena, dok se na drugoj strani istakao Spisu sa 17. U narednom kolu, Dominikanska Republika igra protiv Angole, a Italija protiv Filipina.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor