Rendulić: "Ne bojimo se i spremni smo na sve izazove"

Zrinjski će sutra u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope igrati prvi meč protiv LASK-a u Lincu.

Krunoslav Rendulić, trener Mostaraca, pred ovaj duel je istakao sljedeće:

“Očekivanja su ista, pružiti dobru igru i pobijediti. Jasno je da neće biti nimalo lako, LASK je veliki favorit, ali vidimo svoju šansu u dvije utakmice. Mislimo da možemo proći dalje, zato i jesmo tu. Imamo malo problema u vezi sa izostancima zbog kartona i povreda, ali Bože moj, svi oni koji su zdravi su raspoloženi i spremni za igru. Batarelo i Senić će sutra startovati od prve minute. 

Vjerujem da je LASK najkvalitetnija ekipa od svih protiv kojih smo igrali u Evropi ove sezone, čak bih rekao i da je razlika velika. Ako govorimo o njihovoj snazi, treba reći da su jaki kao ekipa, ali su i skup jako dobrih i odličnih pojedinaca. Znaju i žele igrati, žele se nadigravati, a mogu i visoko pritisnuti protivnika, tako da nas čeka jako izazovna utakmica, ali mi se ne bojimo i spremni smo na sve izazove odgovoriti na najbolji mogući način.

Dolazak naših navijača nije ništa novo. Ako su uspjeli doći na Island, jasno je da će ovdje biti u još većem broju. Naravno da nam je njihova podrška uvijek dobrodošla, to je jedan dodatan motiv i impuls. Nadamo se da će sutra biti u elementu, te da će biti faktor koji će nas pogurati”.

Utakmica je na programu sutra od 21h u Lincu.

Postavi odgovor