Rendulić potvrdio: Zrinjski dobio ponudu za Bilbiju

Trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić, najavio je nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zrinjski u srijedu na svom terenu dočekuje ekipu Posušja u zastalom 1. kolu Premijer lige BiH, a Krunoslav Rendulić je govorio o stanju u ekipi.

“Stanje u ekipi je manje-više dobro. Imamo nekih sitnih problema, a tu prije svega mislim na Jakovljevića koji se lagano počeo uključivati u rad sa ekipom, mada još nije spreman za igrati. Imamo problem i sa reprezentativcima, prije svega na Bilbiju, kojem ovim putem čestitat na vrlo dobroj igri u prvoj utakmici. On će se vjerovatno priključiti ekipi večeras na treningu. Isto tako, imamo problem sa Sabljićem, koji sigurno neće moći stići danas, jer igraju u 6. Sutra ga očekujemo i sigurno neće biti u konkurenciji za utakmicu, a svi ostali su na raspolaganju” – rekao je Rendulić na početku pres konferencije, pa je dodao:

“Očekujem da pružimo dobru igru, damo maksimum i to će sigurno biti dovoljno za pobjedu. Naravno, velika je ambicija pobijediti i to je tako. Treba reći da nas čeka zahtjevna utakmica i zahtjevan protivnik koji nije ni približno isti kao prošle godine. Dosta su se pojačali, to je jedna potpuno nova ekipa koja zna šta hoće i koja ima kvalitet. Neće nas čekati niti malo lak zadatak, ali spremni smo na taj izazov i nadam se da ćemo ga riješiti kako treba”. 

Veći broj igrača i stručnog štaba je dobio virozu uoči susreta protiv Širokog Brijega, a Rendulić se posebno osvrnuo na to.

“Prve sedmice je bio vidjljiv trag viroze, prije svega tu mislim na Malekinušića, Tičinovića, Memiju,… Oni su prošli najgore, sebi su došli tek prije tri-četiri dana. Ostali su mnogo bolje” – kazao je on.

rendulic
Foto: MeridianSportBH

Govorio je i o Ivanu Jukiću koji neće biti na listi igrača za Evropu.

“Istina je. Treba razjasniti ovo za listu za Evropu. Jednostavno, dogodilo se to da smo listu morali predati prije deset dana, a na toj listi može biti samo 22 igrača. Kad smo sve izvagali i stavili na papir, Ivan nažalost nije na toj listi. Kada pogledate Dinamo ima 27 igrača, AZ Alkmar ima 40 igrača, ali je stvar u tome što ti klubovi imaju mnogo igrača iz vlastite škole i mogu imati praktično neograničen broj imena na toj listi, dok mi nažalost ne možemo jer ih nemamo toliko iz vlasite omladinske škole. To je ta lista koja, treba se naglasiti, se ne može mijenjati, bez obzira na povrede. Takva su pravila” – rekao je Rendulić, pa nastavio:

“Meni nije lako ni na treningu maknuti osam igrača, ali drugog izbora nemamo. Odluku morate donijeti, niko ne zna šta će se desiti za 20 dana. Bilo je lakše dok su bile kvalifikacije, jer ste listu mogli mijenjati svake dvije sedmice, a onda su imate više prostora. Nažalost, morali smo donijeti odluku koja je takva kakve jeste”.

Otkrio je da je Nemanja Bilbija dobio ponudu da napusti Zrinjski, ali ističe da iznos koji im je ponuđen ne odgovara njegovom kvalitetu.

“Koliko je meni poznato, Bilbija ima ponudu. Nije to ništa čudno, on svaki prelazni rok ima neku ponudu. Druga je stvar što ta ponuda ne zadovoljava sve strane, to je moja pretpostavka. Iz tog razloga je on još tu, ali ne samo iz tog razloga. On je prevažan za ovu ekipu, to je jasno, da bi otišao za neki iznos koji ne odgovara njegovoj kvaliteti” – istakao je Rendulić.

Za kraj pres konferencije, istakao je da je Premijer liga BiH prioritet u sezoni pred nama, a da Liga konferencija ima sporednu ulogu.

“Domaće prvenstvo je prioritet, a ove evropske utakmice moramo staviti po strani. Idemo utakmicu po utakmicu, svaka sljedeća je najteža. Dok ne počne utakmica, nećemo moći znati koliko je ova viroza ostavila traga na nama, jer nas je bilo 11 zaraženih. Problem je i to što nemamo Bilbiju i Sabljića posljednjih 10 dana sa ekipom, pitanje je i u kakvom će doći stanju Nemanja. To su sve neki problemi koje moramo rješavati na dnevnoj bazi. U razgovoru sa igračima uvijek naglašavam da je domaće prvenstvo prioritet, a o ostalom ćemo razmišljati” – kazao je on.

Podsjećamo da je meč između Zrinjskog i Posušja na programu u srijedu od 18.30 časova na stadionu “Pod Bijelim brijegom”.

Postavi odgovor