Rendulić: "Ne treba povlačiti paralele s prošlogodišnjim duelom"

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić rekao je pred meč sa Slovanom da ne treba vući paralele sa prošlogodišnjim duel protiv te ekipe. 

Rendulić je naveo da je Slovan nivo iznad Urartua i da je to tim koji ne gubi glavu.

“Očekivanja su najviša, da pružimo dobru igru i da ostvarimo pobjedu. Izuzetno će biti teško, ekipa je izuzetno čvrsta, organizovana i puno kvaliteta. Slovan je tim koji ima puno dobrih pojedinaca, nikada ne gube raspored i sa igračem manje zna šta želi. Ivan Jukić i Slobodan Jakovljević će biti u kadru, imamo nekih sitnih problema, ali generalno raspoloženje je dobro” – kazao je Rendulić i dodaje:

“Ne treba vući nikakve paralele od prošle godine, nisu se oni puno mijenjali. Neće biti nimalo lako, svjesni smo svoje kvalitete. Slovan je bolji od Urartua, ovo je tim koji ne gubi glavu i najbolje se osjeća u srednjem bloku i sigurno su nivo više u odnosu na prošlog rivala.  Imaćemo podršku navijača i na tome ćemo pokušati dobar rezultat, a to je pobjeda. U svakoj utakmici imate periode kada ste dominantni i kada to niste. Ta priča o fizičkoj spremi pada u vodu u produžecima, jer ako smo njih izvukli kako jesmo onda ne vidim tu problem”.

On je naveo da će Zrinjski tražiti odgađanje utakmice 1. kola Premijer lige protiv Posušja. Inače utakmica između Zrinjskog i Slovana na programu je sutra u 21 sat.

Postavi odgovor