Rijeka pronašla zamjenu za Jakirovića

Sergej Jakirović je prije nekoliko dana napustio Rijeku i preuzeo kormilo Dinama, što je izazvalo pravu buru u Hrvatskoj.

Zbog toga je Rijeka intenzivno krenula u potragu za novim trenerom, a iz kluba su potvrdili da su dogovorili saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Gorice, Željkom Sopićem.

“U ova dva dana bili smo u intenzivnim razgovorima. Bilo je dosta kandidata i na kraju se sve svelo na dvije-tri opcije. Usmeno je dogovoren dolazak Željka Sopića. Mi smo najprije kontaktirali klub, a tek onda izrazili želju Sopiću za njegovim dolaskom” – izjavio je sportski direktor Rijeke, Darko Raić-Sudar.

Rijeku očekuje duel protiv Lila u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a navodi se da će Sopić putovati sa ekipom, ali neće sjediti na klupi. Tim će na tom meču predvoditi Ruić-Sudar zajedno sa Radomirom Đalovićem, jedinim članom Jakirovićevog stručnog štaba koji nije htio da ode u Dinamo.

Što se Sopića tiče, on je samostalnu trenersku karijeru započeo u Rudešu, a kasnije je radio i u Dinamu. Prije Gorice i Rijeke, radio je još i u Sabahu iz Malezije i Al-Ainu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Postavi odgovor