Rožman dobija nasljednika na klupi Sarajeva

Kako prenosi “Sport1”, poznat je nasljednik Simona Rožmana na klupi Sarajeva.

Simon Rožman je odlučio da neće ostati trener Sarajeva što je u razgovoru za klupski sajt potvrdio i v.d direktora Matijas Leterm.

“Kada je u pitanju trener, razgovarali smo o ambiciji i ciljevima koje smo zacrtali za ovu sezonu ali Rožman je obavijestio Klub da nije zainteresovan da nastavi svoj posao, a nakon odluke koju smo donijeli u vezi sa sportskim direktorom. Poštujemo njegov stav i u završnoj smo fazi dogovaranja uslova raskida saradnje. Ujedno, vodimo i razgovore oko izbora novog trenera u skladu sa očekivanjima o kojim sam već govorio. Svjesni smo da vremena nema puno, ali uvjeravam navijače i javnost da će sve odluke biti donijete na vrijeme. Previše neistina se pojavljuje u javnosti, te stoga pozivam sve navijače da ne nasjedaju na takve stvari” rekao je Leterm.

Samim tim, prema određenim navodima se kao glavni kandidat za preuzimanje klupe Sarajeva izdvojio nekadašnji trener klub Meho Kodro.

Kodro je Sarajevo vodio od septembra 2014. do aprila 2015. godine te je na 17 utakmica zabilježio 11 pobjeda, četiri remija i dva poraza te bi se uskoro trebalo znati da li će se on ponovo naći na klupi tima sa “Koševa”.

Postavi odgovor