Rožman: "Ne osjećam pritisak pred derbi"

Trener Sarajeva Simon Rožman istakao je da ne osjeća pritisak pred derbi protiv Željezničara.

On je naveo da jedva čeka utakmicu i da imaju priliku da se pokažu u najboljem izdanju.

“Što se nas tiče, jedva čekamo utakmicu. Imamo opet šansu da se svima pokažemo u najboljem izdanju. Želimo igrati kao i do sada, prezentirati se tako da ljudi imaju šta vidjeti, te da budu sretni i veseli. To je osnovni cilj od samog početka. Dosta je bilo govora o tome da je utakmica specifična, a jasno je da će suparnik biti na nivou energije na kojoj do sada nije bio” – naveo je Rožman i dodao:

“Želim da su moji igrači takvi na svakom treningu, nije bitno ko je na drugoj strani. Oni imaju iskusnu ekipu, neće to biti otvoren meč, ali mi mislimo o sebi. Atmosfera je super, dobro se radi, igrači su sve bolji i bolji i sitnice idu u smjeru u kojem to želimo. Što se tiče igračkog kadra, Mulalić je povrijeđen, pa ćemo vidjeti šta i kako”.

Zatim je pričao o odnosu sa Nerminom Bašićem.

“Poštujem kolegu. Tu nema prijatelja kada je utakmica. Prvenstvo u Sloveniji je drugačije nego ovdje, tako da sada igra moja ekipa protiv njegove. Nadam se da ćemo mi pokazati šta imamo, kapiten može reći o svlačionici i mislim da smo na pravom putu da budemo na nivou. Vjerujem u naš proces” – rekao je trener Sarajeva.

Na kraju je pričao o pritisku pred derbi.

“Ne. Ja sam novi tu, istorija je svakako bitna, kakva god da je. Ja ne mogu uticati na neke faktore, ne brinem o tome, mogu uticati šta će biti danas na treningu, šta će biti na utakmici” – kazao je Rožman.

Derbi je na programu u nedjelju u 20.30h.

Postavi odgovor