Rožman predstavljen kao novi trener Sarajeva

Trener Simon Rožman predstavljen je kao novi šef stručnog štaba ekipe Sarajeva. 

Rožman je istakao da je veliki izazov ispred njih, ne pritisak, nego izazov.

“Veliki izazov je ispred nas. Mogu reći da smo se brzo našli, a mi kao mladi ljudi smo već prošli dosta toga. Već sada naša ekipa ima dobru kvalitetu i sa ovakvim uvjetima i potencijalom ja mislim da možemo ostvariti ciljeve. Uzbuđeni smo. Nije to pritisak, to je izazov. Svi vjerujemo u naš cilj, cijeli grad, svi navijači. Imali smo obostrani interes, vidim jednu veliku priliku da napravimo prave stvari sa ozbiljnim radom i pobjedničkim mentalitetom kako bi u maju svi bili sretni. Naš posao nije samo lijepa priča” – naveo je Rožman i dodao:

“Od igrača ću zahtjevati maksimalan rad, maksimalnu disciplinu, te maksimalnu pripadnost našoj zajednici. Ekipa je dobro posložena, ima tu kvalitete, razumijem trenutnu situaciju, jer kada izgubite dvije utakmice znam kakva je psihologija. Analizirao sam tri utakmice, tu je bio samo jedan poraz. Dečki nisu zaboravili igrati fudbal, jedva čekam da počnemo raditi i da na zadnjoj pres konferenciji se svi veselimo”.

On nije htio pričati o potencijalnim pojačanjima i naveo je da dolazi njegov kompletan stručni štab.

“Ista ekipa je prije tri sedmice igrala vrhunski nogomet, a psihologija nekada odradi svoje. Što se tiče igračkog kadra, neću o imenima, želim bliže upoznati ekipu, jer drugačije je to na TV i videu. Neću davati neke indicije, svi imaju vrijednost i mogućnost da se dokažu. Što se tiče stručnog štaba, sa predsjednikom smo pričali i ja imam svoj stručni štab. Dolazimo kompletno, imamo šta pokazati i dugo već radimo zajedno. Svi mi jedva čekamo start, puni entuzijazma i svjesni smo da neće biti lako” – kazao  je Rožman.

Sa njim je u klub kao sportski direktor došao Senijad Ibričić. 

Postavi odgovor