Salgado: "Srbija me razočarala, Hrvatskoj se divim iz više razloga"

Legendarni desni bek Real Madrida i reprezentacije Španije, Mičel Salgado, je komentarisao igru Srbije i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Kada je o Srbiji riječ, Mišel Salgado je istakao da je i više nego razočaran onim što su napravili.

“Srbija je podbacila, očekivao sam da će biti mnogo ofanzivniji. Timovi sa Balkana nisu superdefanzivni jer imaju kvalitetne igrače u napadu i veznom redu. Srbija je imala šansu za prolaz u osminu finala i propustili su je. Više sam nego razočaran njihovim nastupom, iznenađen sam što nisu uspjeli” – rekao je Salgado za “Al Džaziru Balkans“.

S druge strane, za Hrvatsku ima samo riječi hvale.

“To je ekipa kojoj se treba diviti iz više razloga. Ta generacija je bila druga na prošlom prvenstvu, a na ovom su ponovo u četvrtfinalu. Imaju snažan pobjednički mentalitet i to je nevjerovatno. Šta god da se desi protiv Brazila, to je generacija koja se pozdravlja od fudbala, dolazi nova, ali mora im se skinuti kapa za ono što su uradili u posljednjih deset godina” – kazao je Salgado.

Salgado je pohvalio i selektora Hrvatske Zlatka Dalića zbog odnosa s igračima i naglasio je kako je to jedna od najvećih razlika između Hrvatske i Srbije. Čitav intervju sa legendarnim desnim bekom možete pogledati u videu ispod.

Postavi odgovor