Rožman o precrtavanju igrača: "Ne skrivamo ništa, daleko od toga"

Trener fudbalera Sarajeva, Simon Rožman, održao je pres konferenciju pred susret protiv Veleža u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Simon Rožman je na početku obraćanja istakao da je Velež u ovom trenutku nepoznanica za njih, s obzirom da je Nedim Jusufbegović prije nekoliko dana podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba mostarskog tima. Ipak, Rožman ističe da će neka osnovna priprema za ovaj susret biti ista kao i do sada.

“Neka osnovna priprema ostaje ista što se nas tiče, ali sigurno da su nepoznanica sada. Mi moramo obratiti pažnju na sebe, svjesni smo šta trebamo ispraviti i na koji način to želimo. Jedna dobra sedmica rada je iza nas. Što se tiče povreda, Trako se polako vraća, povreda nije napravila mnogo štete u koljenu, što smo u startu mislili, tako da se on praktično vratio. Imamo potpun roster i jedna dobra radna atmosfera je bila na treningu” – rekao je Rožman na početku konferencije za novinare.

Govorio je i o “precrtavanju” nekih igrača, o čemu se mnogo pisalo ovih dana.

“Ne sakrivamo ništa, daleko od toga. Prelazni rok traje. Mnogo je špekulacija, ali dok ne bude zvanično, dok ne bude na papiru, možemo samo špekulirati. Za ostvarenje ciljeva kluba želimo igru, želimo imati zanimljive igrače za nešto više, mlade igrače. Mi moramo napraviti stroj, jedan tim igrača i svih ljudi oko nas i da se baziramo na disciplini u radu. Mislim da je to jedini put i to smo predstavili igračima u startu. Izašle su neke informacije, znate već. Neke su tačne, neke nisu. To su mrvice špekulacija dok traje prelazni rok. Ja mogu pohvaliti igrače, za njihove radne navike i kako su primili ovaj način rada i ovu disciplinu. Ono što bude zvanično, to ćete biti obavješteni. Ništa ne sakrivamo, a ništa na nas i ne utiče” – kazao je on.

Govorio je o prethodnom meču protiv Tuzla sitija, gdje je njegov tima na “Tušnju” slavio sa 2:1.

“Jako teški uslovi za igru. Ponekada je bilo teško i sjediti na klupi, a kamoli igračima. Ali, kako jednima, tako i drugima. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, u drugom GPS podaci igrača nisu bili na nivou. Brzo smo analizirali i predočili igračima. Imali smo odmah trening i igrači su brzo nakon toga odradili ono što od njih očekujemo. Vježbe idu puno većom brzinom. Za ponedjeljak nema alibija, jer ima mnogo vremena između utakmica” – kazao je on, pa je najavio i meč protiv Veleža:

“Ne znamo šta očekivati. Ali, sa druge strane teško je okrenuti ekipu da igra totalno drugačije. Njihov DNK igre će postojati i mi ćemo se za to pripremiti, ali mi gledamo najviše sebe. Ako želiš biti pretendent za vrh moraš imati svoj sadržaj i u nekim sitnicama se prilagoditi. Sa promjenom trenera, oni će sigurno imati jednu novu energiju sada”.

Podsjetimo, meč između Sarajeva i Veleža na programu je u ponedjeljak od 21 čas na “Koševu“.

Postavi odgovor