Savez "udario" premijerligaše po džepu: Velež plaća najviše

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je klubove zbog propusta na dosadašnjim utakmicama Premijer lige.

Velež je kažnjen sa ukupno 14.000 KM kazne zbog dvije utakmice, protiv Zvijezde 09 i GOŠK-a. Za utakmicu protiv Zvijezde 09 Rođeni su “kraći” za 6.500 KM i to zbog prekršaja iz člana 58. i člana 59. Stav 1. Tačka a), Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (slaba organizacija utakmice i upotreba pirotehničkih sredstava). Za utakmicu protiv GOŠK-a dobili su još 7.500 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. tačka a) i člana 83. stav 1. tačka d), Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i rasizam i drugi oblici diskriminacije).

Posušje je kažnjeno sa 6000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. tačka a) i člana 83. stav 1. tačka d), Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i rasizam i drugi oblici diskriminacije) na utakmici protiv Širokog Brijega.

Sarajevo je nakon utakmice protiv Sloge Meridian iz Doboja kažnjeno sa 4000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. Tačka a) i člana 79., Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava i neizvršavanje odluke nadležnog organa).

Od kažnjenih, “najbolje” je prošao Široki Brijeg koji je kažnjen sa 2000 KM zbog prekršaja iz člana 59. Stav 1. tačka a) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava), na utakmici protiv Posušja.

Postavi odgovor