Šćepanović: "Sigurno da je najveći problem bio na psihološkom planu, igrači posjeduju kvalitet"

Pomoćni trener Sarajeva Vučina Šćepanović najavio je narednu utakmicu Bordo kluba protiv Igmana.

Sarajevo nakon pobjede protiv Posušja u gostima, dočekuje Igman u Zenici.

Što se tiče utakmice, mislim da smo se maksimalno ozbiljno pripremili i znamo šta nas očekuje. Ekipa je dobila na samopouzdanju, tri boda iz Posušja su dobro došla i možemo očekivati dobru partiju. Analizirali smo Igman, znamo njihove prednosti i mane koje ćemo pokušati iskoristiti. Nama je u cilju da pobijedimo, respekt Igmanu, ali imamo obavezu prema dresu i klubu kojeg predstavljamo. Moramo biti maksimalno fokusirani na terenu” – rekao je Vučina Šćepanović.

Šćepanović se pridružio novom stručnom štabu na čelu sa Emirom Obućom.

Sigurno da je najveći problem bio na psihološkom planu. Kvalitet posjeduju što su prikazali na nekim utakmicama, nekad nam je sreća okrenula leđa. Pokušavamo da tim psihički pripremimo za ono sto nas čeka dalje. Nadam se da će biti pravi u budućnosti. Kroz zalaganje i maksimalni angažman možemo očekivati dobre stvari. Uzajamno smo se povezali s njima za ovaj kratki period. Musa se vraća poslije pauze, raduje nas sto imamo velik broj igrača na okupu izuzev Čirjaka i Vršajevića. Čirjak bi trebao biti spreman uskoro” – istakao je nekadašnji napadač Sarajeva.

Susret protiv Igmana je najavio i defanzivac Vlatko Drobarov.

“Čestitam klubu rođendan, on je vječan, a mi smo prolaznici. Igman je nezgodna ekipa, daćemo 100% da ostvarimo pobjedu. Analizirali smo Ramića, zabio nam je gol u prvom duelu. Jako dobar igrač i trebamo dati maksimum kako bi ga zaustavili. Trenutno sam u paru s Trakom, mislim da se jako dobro pokazao”.

Postavi odgovor