Šerbečić: "Svi su me prihvatili na najbolji način i sve je veoma pozitivno u našem kampu"

Fudbaler Besim Šerbečić dobio je po prvi put poziv u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a tom prilikom je istakao da je oduvijek želio da bude dio tog tima.

Šerbečić je naglasio da su ga svi prihvatili na najbolji način i da mu nije teško da se uklopi u ekipu.

„Uvijek sam davao sve od sebe, naročito kad sam nastupao u dresu sa nacionalnim grbom u omladinskim selekcijama. Otkad znam za sebe želio sam da budem dio naše najbolje i dolazak na ovo okupljanje za mene je ostvarenje sna. Nije mi teško da se uklopim jer ima tu igrača sa kojim sam igrao i ranije. Svi su me prihvatili na najbolji način i sve je veoma pozitivno u našem kampu” – kazao je Šerbečić i dodaje:

„Naravno da nisam propuštao utakmice koje je igrao naš tim. Igre i rezultati koje je ekipa ostvarila u ovom ciklusu UEFA Lige nacija su za svaku pohvalu i mogu da raduju sve one kojim je Bosna i Hercegovina u srcu. Naša reprezentacija ima kvalitet i siguran sam da ćemo ostati na prvom mjestu u grupi i nakon utakmica sa Crnom Gorom i Rumunijom. Na raspolaganju sam selektoru i ako dobijem minutažu u ovim susretima daću sve od sebe da svaku sekundu provedenu na terenu iskoristim na najbolji način. Ipak, naglašavam da je najbitnije da tim nastavi da ostvaruje dobre rezultate i da budemo prvi u grupi.“

On trenutno nastupa za ekipu Alesunda i zadovoljan je igrama i minutažom u svom timu.

Postavi odgovor