Spars deklasirao Goricu za prvi trijumf u Drugoj ABA ligi

Košarkaši sarajevskog Sparsa ubjedljivo su savladali Goricu rezultatom103:70 u drugom kolu Druge ABA lige.

Izabranici Marka Trbića nisu imali većih problema u susretu protiv Gorice na Zlatiboru, a jedino uzbuđenje na ovom susretu gledali smo tokom prvih deset minuta kada je na semaforu stajalo 19:18 u korist tima sa Ilidže.

Haris Ćurevac i Luka Majstorović su poenima za Spars otvorili ovaj meč, a zatim je Gorica preko Vite Porobića i Tonija Jelenkovića napravila seriju od 8:0. Nakon toga je Aleksa Gatarić odgovorio trojkom za Spars, a nedugo nakon toga je uslijedila i serija od 8:0 i sa druge strane za 15:9.

spars
Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Do isteka prvih deset minuta gledali smo veliku borbu koja je završena u korist Sparsa (19:18), a onda je u drugom kvartalu uslijedila brutalna igra tima sa Ilidže.

Nekoliko puta su pravili serije koševa te su uz izuzetno odličnu odbranu neutralisali napade protivnika, a po isteku 20. minuta na semaforu je stajalo 47:35 za Spars. U istom ritmu i sa 28 poena u trećoj i četvrtoj četvrtini Spars je na kraju prebacio i “stotku” te vrlo ubjedljivo slavio sa 103:70.

Čak šest igrača kod Sparsa je bilo dvocifreno na ovom susretu. Najzapaženiji je bio Filip Jović sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 11 skokova. Gatarić je dodao 17 poena, Harun Zrno 16, Rijad Avdić 14, Ćurevac 13, a Majstorović 11 poena.

Sa druge strane je Jelenković brojao do 23 poena, Karlo Mikšić je ubacio 16, a Porobić 10 poena.

Postavi odgovor