Tegeltija: "Gradski stadion ne može biti domaćin za tri kluba"

Nakon što je Krupa u svom saopštenju za nedobijanje licence za Premijer ligu optužila FK Borac, stigao je odgovor iz Platonove.

Potpisnik odgovora Fudbalskog kluba Borac je predsjednik kluba Milan Tegeltija.

“Žao nam je što FK Krupa nije uspio da dobije licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH, ali ovim putem želimo da se osvrnemo na optužbe koje su izrečene na račun našeg kluba. FK Borac zajedno sa FS BiH finansirao je postavljenje nove hibridne podloge na Gradskom stadionu u Banjaluci, a sve sa ciljem da podigne kvalitet infrastrukture, te da našim igračima, ali i navijačima, omogući najbolje uslove za utakmice koje se igraju na našem stadionu. Hibridna podloga koja je postavljena zahtjeva i stroga pravila održavanja, pa tako i naši fudbaleri teren Gradskog stadiona u Banjaluci koriste samo za odigravanje utakmica, a na njemu treniraju jednom sedmično.

FK Borac nedavno je potpisao ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji sa FK BSK, koji će ove sezone nastupati u Prvoj ligi Republike Sprske, a koji planira da krene u rekonstrukciju svog terena. Shodno potpisanoj saradnji, fudbaleri BSK-a svoje utakmice igraće na Gradskom stadionu u Banjaluci tokom izvođenja radova na zamjeni travnate podloge na stadionu FK BSK i izgradnji prateće infrastrukture. S tim u vezi, nismo mogli pristati na zahtjev FK Krupa da im se odobri korišćenje Gradskog stadiona u Banjaluci, a nauštrb kluba sa kojim imamo potpisan ugovor o zvaničnoj saradnji. Smatramo, da Gradski stadion u Banjaluci ne može da bude domaćin za tri kluba tokom takmičarske sezone, te da bi preveliki broj odigranih utakmica u malom vremenskom periodu naškodio planiranom održavanju terena.

Jedini motiv FK Borac je da zaštiti svoju infrastrukturu i investiciju koja je veliki zalog za dalji razvoj našeg kluba i ne želimo da se bavimo bila kakvim drugim insinuacijama vezanim za ovu priču, niti da se bavimo optužbama da smo direktni krivci za to što FK Krupa nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH FK Krupa želimo puno sreće u daljem radu.

Postavi odgovor