UEFA saopštila fantastičnu vijest, publika se vraća na Evropskom prvenstvu

UEFA je danas objavila listu osam gradova domaćina Evropskog prvenstva koji će na kontinentalnom reprezentativnom takmičenju dozvoliti prisustvo publike. 

“UEFA sa zadovoljstvom objavljuje da će se gledaoci vratiti na svoje mjesto na Evropskom prvenstvu i želi izraziti zahvalnost svojim udruženjima članicama te nacionalnim i lokalnim vlastima koje usko sarađuju u osiguranju sigurnog povratka navijača na stadion. Trenutno je osam zemalja domaćina potvrdilo kapacitete stadiona na osnovu svojih projekcija poboljšane zdravstvene situacije u njihovim zemljama u junu i julu zbog niza faktora, uključujući uvođenje vakcinacije u zemlju, planirane mjere za ponovno otvaranje ekonomije i predviđen pad broja zaraženih virusom zbog toplije sezone. Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50%, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja aprila, dok Budimpešta namjerava ugostiti navijače u punom kapacitetu, podložno gledaocima koji ispunjavaju stroge zahtjeve za ulazak na stadion. Baku je potvrdio kapacitet od 50%, a od putujućih navijača timova koji su učestvovali potrebno je da predstave negativan rezultat testa na virus korona pri ulasku u Azerbejdžan. Amsterdam, Bukurešt, Kopenhagen i Glasgov potvrdili su kapacitet od 25% do 33%, pri čemu Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen zadržavaju mogućnost potencijalnog povećanja svojih kapaciteta krajem ovog mjeseca, ovisno o razvoju njihovih programa masovnih ispitivanja i opštih zdravstvenih uslova. London je potvrdio minimalni kapacitet od 25% za tri utakmice u grupi i osminu finala i nada se da će potvrditi veći kapacitet za polufinale i finale početkom jula” – piše u zvaničnom saopštenju UEFA-e. 

Preostala četiri grada imaju rok do 19. aprila da dostave dodatne informacije o svojim planovima, a konačne odluke bit će donesene tog datuma u vezi s održavanjem utakmica na ta četiri mjesta. Tako da ćemo informacije o Bilbau, Rimu, Minhenu i Dablinu naknadno dobiti.

3 Komentara

  Ova vijest se cekala

  Odgovori

  To ce biti spektakl

  Odgovori

  Napokoooooon

  Odgovori

Postavi odgovor