Varešanović: "Nadam se da ćemo sutra uspjeti proći dalje"

Trener Sarajeva Mirza Varešanović rekao je pred revanš meč protiv Torpeda u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija da se nada da će sutra uspjeti proći dalje. 

On je naveo da se ne slaže s izjavom trenera rivala da su se vratili u igru nakon promjene taktike.

“Sigurno da nas čeka neizvjesna utakmica sa jako dobrim i iskusnim protivnikom, sa dobrom organizacijom igre i dobrim igračima. Mislim da smo mi i pored toga uz malo sportske sreće mogli riješiti utakmicu u prvih 35 minuta. Nismo to uspjeli, ali nadam se da ćemo to sutra uspjeti uraditi” – kazao je Varešanović i dodaje:

“Ne bih se složio sa ocjenom trenera Torpeda. Ne znam na šta misli, nismo vidjeli tu promjenu taktike ili formacije, mi smo u toj njihovoj promjeni taktike dali dva gola. Ne vidim baš da su nam na taj način naškodili. Mi imamo naš plan igre, koji smo pokazali u tih prvih 30 minuta. Primili smo gol u nezgodno vrijeme, i to bez prekida. Drugi gol smo takođe primili iz naše greške. Drugi gol smo primili iz tranzicije, a prvi iz prekida, a oba smo dali iz posjeda, tako da se ne slažem s ocjenama o promjenama taktike”.

Varešanović je zatim objasnio na čemu su radili ove sedmice.

“Nismo taktizirali u prvoj utakmici, ne vidim razlog da to radimo ni sada. Izašli smo visoko, pravili pritisak na zadnju liniju protivnika, i to je urodilo plodom, imali smo dosta šansi. Vidjet ćemo hoćemo li i sutra igrati tako. Činjenica je da linija moraju biti bliže jedna drugoj, slažem se s tom konstatacijom. Kad napadač pravi pritisak, zadnja linija mora biti na centru. Ove sedmice smo radili na tome, biće i nekih promjena. Vjerujem i nadam se da tu nećemo imati problem” – naveo je trener Sarajeva i nastavio:

“Nismo se previše istrošili, presjekao nas je prvi gol koji smo primili bezveze, iz prekida gdje naši igrači stoje tamo gdje nisu trebali stajati. Mi smo se dva puta vraćali, iako je to teško i mentalno i fizički, ali i to je snaga Sarajeva, da smo se uspjeli dva puta vratiti”.

Utakmica je na programu sutra u 21 sat, a prvi meč je završio rezultatom 2:2.

Postavi odgovor