Vasilije Jotić za MeridianSportBH: "Pokazalo se da u Borčevoj školi ima djece koja zaslužuju priliku"

Sa samo 17 godina imao je prilike biti u Antaliji na pripremama sa prvom ekipom banjalučkog Borca, te stigao do naslova U19 Premijer lige Bosne i Hercegovine i istorijskog plasmana za kvalifikacije Lige šampiona. Riječ je o mladom talentovanom fudbaleru Vasiliju Jotiću koji je govorio za MeridianSportBH.

Jotić trenutno igra na poziciji napadača za Slobodu iz Mrkonjić grada, a klub je sezonu završio na osmoj poziciji tabele Prve lige Republike Srpske.

“Zadovoljan sam proteklom sezonom, mada smatram da je to moglo još bolje da nas je sreća malo više pratila, ali sve u svemu, zacrtani cilj smo ostvarili i ljudi u klubu su zadovoljni”rekao je fudbaler iz Banjaluke za naš portal i dodao:

“Što se tiče mog angažmana, trenutno važem između više klubova, pa ćemo vidjeti šta će biti najbolje za nastavak moje karijere”.

Borac je osvojio naslov šampiona Premijer lige Bosne i Hercegovine, a uspjeh banjalučke ekipe prokomentarisao je i njihov bivši igrač.

“Igrao sam u Borcu i debitovao sa 17 godina. Mislim da je ekipa napravila odličan posao u prošloj sezoni i nadam se plasmanu u grupnu fazu Lige konferencije”rekao je Jotić i nastavio:

“Ono što mi je najviše drago je to da je moj bivši saigrač David Vuković napravio ozbiljne rezultate i svojim talentom potvrdio da u Borčevoj školi ima djece koja zaista zaslužuju dobiti priliku”.

Inače, Vasilije je sa Vukovićem imao priliku igrati za Fudbalski klub Laktaši.

“Smatram da je David dobro postupio što će i naredne sezone igrati u Borcu, jer stiče evropsko iskustvo”objasnio je Jotić.

Vasilije Jotić
foto: Sloboda Mrkonjić Grad

Otkrio je banjalučki fudbaler i neke svoje planove, te govorio o aktuelnom Evropskom prvenstvu, izdvojivši svoje favorite.

“Moji planovi za sada su da ostanem u Prvoj ligi RS bar još jednu godinu i onda ako Bog da u nekom narednom periodu da zaigram u inostranstvu. Konkretnog fudbalskog uzora nemam, ali volim gledati Benzemu. Volio bih zaigrati za neki klub u Italiji i Španiji, a ako bih mogao birati Premijer ligu BiH, to bi naravno bio Borac”otkrio je Vasilije Jotić i nastavio:

“Mislim da će Španija osvojiti Evropsko prvenstvo, jer igraju najljepši fudbal, a najbolji strijelac će po meni biti Belingem. Što se tiče neuspjeha Srbije, mislim da je ekipi najviše nedostajalo kreacije u igri i taj taktički dio ih je skupo koštao”.

Nema mnogo mladih fudbalera koji se već mogu pohvaliti sa određenim uspjesima, ali jedan od njih svakako je naš sagovornik.

“Najdraži uspjeh po meni je osvajanje U19 Premijer lige BiH i istorijski plasman za kvalifikacije Lige šampiona”zaključio je ovaj napadač.

Inače, Jotić je za Slobodu odigrao ukupno 33 utakmice, gdje je postigao 5 golova.

 

Postavi odgovor