Vico Zeljković: "Gubitak Ćire je veliki za sve nas"

Predsjednik NFS Bosne i Hercegovine Vico Zeljković je izdao zvanično saopštenje povodom smrti nekadašnjeg trenera reprezentacije Miroslava “Ćire” Blaževića.

Miroslav “Ćiro” Blažević je danas preminuo u 87. godini svog života, dva dana prije svog 88. rođendana, a poruku saučešća je poslao i predsjednik NFS Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

„Blažević je svojim predanim radom ostavio dubok trag u bh. fudbalu. Čovjek koji je svojom nevjerovatnom energijom dizao navijače na noge, igračima vraćao vjeru i samopouzdanje u njihove kvalitete. Jednostavno, bio je poseban. Gubitak je veliki, kako za njegovu porodicu, tako i za sve nas”rekao je Zeljković pa dodao:

Djela i rezultati koje je pravio tokom svoje duge trenerske karijere će ostati vječno utkani u istoriju fudbala. Kada je sredinom 2008. godine preuzeo reprezentaciju BiH, situacija nije bila dobra. Ali je strpljivo krenuo da radi sa mladim igračima. Pripremio je temelj ekipe koja je u svom najzrelijem periodu ostvarila prvi plasman na jedno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u fudbalu, Brazil 2014. To je nešto što se ne zaboravlja. Rukopis velikog majstora je ostao na terenu. Iskreno saosjećam u boli sa porodicom Blažević povodom smrti njihovog, ali i našeg Ćire.“

Postavi odgovor