(VIDEO) Božović za MeridianSportBH: "Ima vremena da se stvari isprave"

Košarkaš Bosne Meridianbet, Milivoje Božović je za MeridianSportBH kazao da ima vremena da isprave poraze sa starta Lige 6.

Tim iz Sarajeva je doživio poraze od Borca i Slobode, Božović ističe da se nada da će već od duela protiv Širokog izgledati bolje. 

“Sigurno da nismo startali Ligu 6 onako kako smo očekivali. Poslije osvojenog kupa došlo je do pada forme. Naše ambicije su najviše i tako je bilo u svakom takmičenju koje smo igrali ove sezone. Startom nismo zadovoljni, ali ima još osam kola do kraja i ima vremena da se stvari isprave. Nadam se da ćemo već od Širokog izgledati bolje, da ćemo uhvatiti zalet i rezultatski ali i da će nam i igra izgledati tečnija i dosta bolja nego na prethodne dvije utakmice” – rekao je Božović i prokometarisao atmosferu u ekipi:

“Atmosfera je odlična. To se nije poljuljalo sa ovim porazima. Ekipa je sastavljena od odličnih individualaca. Atmosfere ne manjka i to je još jedan dodatni razlog zašto mislim da će sve uskoro krenuti pravim tokom”.

Zatim se osvrnuo na osvojeni Kup Mirza Delibašić, gdje je Bosna Meridianbet nakon 14 godina osvojila trofej.

“Naravno da mi je drago, svaki trofej kada se osvoji to je tako. To sam osjetio sa ljudima koji su ovdje iz Sarajeva, koji su djeca Bosne i šta to zapravo znači za ovaj klub, za ovaj grad da se trofej nakon 14 godina vratio u Sarajevo. U prvi mah nisam imao, ali kako je vrijeme prolazilo osjetio sam to na svakom koraku koliko to zapravo ovom gradu znači” – kazao je Milivoje i najavio duel protiv Širokog:

“Ono što nisam maloprije pomenuo, jeste da smo imali peh sa povredama i tim da trebaju da se adaptiraju novi igrači u cijeli naš sistem. To su sigurno neke okolnosti, daleko od toga da tražimo neki alibi, ali to su okolnosti koje su bile takve kakve jesu. Sada smo svi zdravi, Bogu hvala svi spremni i maksimalno motivisani da od Širokog krenemo i pravimo bolje rezultate”.

Na kraju je pozvao navijače i zahvalio im se na svoj podršci koju im daju. 

“Naravno, svakom igraču znači ta podrška sa tribina. Kada nama na terenu nešto ne ide, oni nam daju vjetar u leđa i dodatnu energiju. Kad padnemo to je nešto odakle svaki igrač crpi energiju i dodatni motiv. Oni su nas nosili i mi smo im dobrim dijelom ove sezone to vraćali dobrim rezultatima. Nadam se da će ta kohezija između nas i navijača nastaviti i da će biti sve bolja i bolja” – istakao je Božović. 

Utakmica između Bosne Meridianbet i Širokog na programu je u subotu u 18 časova. 

Piše: Lejla Šabanović

Postavi odgovor