(VIDEO) Dučić za MeridianSportBH o ambicijama Goražda

Kapiten federalnog prvoligaša Goražda Eldin Dučić je govorio za MeridianSportBH.

Kada sam pričala sa vašim saigračima, sugrađanima i trenerom svi su isticali vašu važnu važnost u timu. Koliko vama znači to?

“Drago mi je da čujem za tu informaciju da imam podršku od svojih sugrađana i Uprave. Ja kao dijete ovog grada sam se vratio u isti da pomognem klubu. Već sam dugo ovdje, osam sezona. Moja namjera je da pružim sve od sebe pa da možda jednog dana izborimo i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Mislim da to grad, ali i klub Goražde zaslužuju”.

Da li su ambicije za narednu sami vrh Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i upravo borba za plasman u Premijer ligu BiH?

“Goražde je u proteklih par godina jedan stabilan prvoligaš. Smatram da je za nešto više potrebna veća pomoć kako kantona tako i grada. Trenutno smo u vrhu tabele Prve lige FBiH, imamo jednu dosta mladu ekipu koja igra dobro i svaku utakmicu ide na pobjedu”.

Koliko je važno za djecu u akademiji Goražda što trenutno imate u ekipi dosta fudbalera iz svoje škole?

“Sigurno da je važno. Možda je ovo sezona gdje imamo najveći broj omladinaca, odnosno juniora priključenih našem timu. Tu je recimo i Tarik Haznadar koji igra jako važnu ulogu u ekipi. Ja se nadam da će u budućnosti biti još više fudbalera iz našeg omladinskog pogona. Smatram da se trebamo oslanjati na našu djecu”.

Sutra igrate protiv Jedinstva, kakva su vaša generalna očekivanja?

“Dolazi nam ekipa Jedinstva iz Bihaća koja se nalazi u neugodnoj poziciji. Mi idemo na pobjedu i sigurno je da oni neće doći sa bijelom zastavom nego će se boriti na našem terenu. Ipak, mislim da smo mi bolja ekipa i da ćemo sutra slaviti”.

Kada pogledate Prvu ligu FBiH, smatrate li da su klubovi plasirani onako kako zaslužuju?

“Ne znam šta bih vam rekao na to pitanje. Ali da, mišljenja sam da je to to i da se par ekipa uvijek izdvoji, pogotovo po pitanju vrha tabele. Evo recimo Jedinstvo, koliko ja igram ovu ligu, se uvijek bore za opstanak i tu su uvijek te se pod navodnim znacima ne mogu izvaditi iz zone ispadanja. Mislim da je trenutno stanje tabele po pitanju svih timova realno”.

Piše: Lejla Šabanović

Video: Lejla Šabanović/MeridianSportBH

Postavi odgovor