(VIDEO) Jusuf Nurkić mladima Tuzle poklonio košarkaški teren

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Porltland Trejlblejzersa, Jusuf Nurkić, danas je svečano poklonio novoizgrađeni košarkaški teren mladima Tuzle.

Gradnja savremenog košarkaškog terena počela je prošle godine nakon dogovora Jusufa Nurkića i tadašnjeg gradonačelnika Jasmina Imamovića, a vrlo brzo je ideja prešla u fazu realizacije, javlja Anadolija.

“On se odlučio za velikodušni poklon mladima i djeci Tuzle u vidu ovog igrališta. Dogovorili smo prijem ovog velikodušnog poklona prije vijesti o tragediji u Beogradu. Jako je važno, svi žalimo djecu, svi brinemo da se i ovdje tako nešto ne dogodi. Sada je ovaj velikodušni poklon Jusufa Nurkića mnogo važniji jer se radi o poklonu djeci i mladima” – poručio je Imamović.

Teren se sastoji od četiri koša sa zglobnim obručima i staklenim tablama, te iscrtanim linijama za basket, ali i košarkaškim igralištem u propisanim dimenzijama. Djeca su sa oduševljenjem dočekala Nurkića, a mnogi od njih su istakli kako im je upravo NBA zvijezda omiljeni košarkaš.

Jusuf Nurkić je istakao koliko je sretan što se ovaj projekat realizovao, a njegov govor možete poslušati na videu iznad od 7:13 minuta. 

“Tuzla, mislim da riječ govori sama po sebi, od postojanja koliko je bitno biti drugačije prihvaćen neovisno o djeci. Po meni Tuzla predstavlja ono što Bosna i Hercegovina treba biti u cjelini jer nije bitno ko si i odakle si. Moja želja je bila da napravimo teren i vrlo brzo smo završili ideju. Djeca danas puno provode vremena pred ekranima i ja sam sretan što smo uspjeli ovo napraviti” – kazao je Nurkić, između ostalog.

Uslijedile su utakmice između mladih Tuzle koji treniraju u različitim klubovima, a istakli su kako će im igralište u naselju Stupine ubuduće biti omiljena destinacija.

Postavi odgovor