Vidić golom u 97. minutu odveo Slogu Meridian u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine

Fudbaleri Sloge Meridian savladali su u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine ekipu Igmana sa 1:0.

Domaći igraći su krenuli odmah ofanzivno i počeli su stvarati šanse, no svaki put je Aldin Ćeman bio na pravom mjestu ili je šut izblokiran. Pokušavali su Boris Varga, Nikola Dujaković, Miloš Nikolić i svaku put je isto završavalo.

Valja napomenuti da je glavnog sudiju Danijela Perića lopta dvaput pogodila u toku igre i to jednom prilikom šanse Sloge Meridian, no odmah je igra bila prekinuta.

Prva velika šansa bila je u 51. minutu nakon što je Nikolić poslije kornera pogodio prečku. Igman je nakon toga imao terensku incijativu, no dosta se igralo na sredini terena tokom utakmice.

Pred kraj utakmice Arman Džanković je doživio povredu i on je odvežen kolima hitne pomoći. Završeno je rezultatom 0:0, te se kao u današnje dvije utakmice pristupilo izvođenju penala.

Zanimljivo da je u sudijskoj nadoknadi Vlado Jagodić zamijenio golmane i umjesto Elvira Trake uveo je Nemanju Šćekića. U 96. minutu Marko Čubrilo je nespretno igrao rukom i sudija je pokazao na bijelu tačku, a Dejan Vidić je bio siguran izvođač za pobjedu od 1:0.

Postavi odgovor