Zajić, Đorić i Santos u veznom redu Meridianovih idealnih 11 Premijer lige

Dimitrije Zajić, Ivan Đorić te Klarismario Santos su prema glasovima čitaoca MeridianSportBH portala uvršteni u Meridianov idealni to Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/23.

Na poziciji najboljeg lijevog veznog sa 20 glasova od ukupnih 77 je izabran fudbaler Željezničara Klarismario Santos koji je iza sebe imao odličnu sezonu.

Šta više sa dva gola u pobjedi protiv Slobode sa konačnih 2:1 tokom posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine je svom klubu donio treće mjesto, ali i izlazak u Evropu na ljeto.

Zeljeznicar Santos
Foto: FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Sa druge strane, to jest na mjestu desnog veznog ste upravo vi čitaoci MeridianSportBH, odnosno vas 230 izabrali fudbalera Sloge Meridian Dimitrija Zajića.

Zajić je samim ti u našoj anketi osvojio 117 glasova čime je ubjedljivo bio bolji od ostalih konkureneta te time zaslužio svoje mjesto u Meridianov idealni tim sezone 2022/23.

Definitivno je Zajić bio odličan tokom sezone te je sa nekoliko ključnih golova tokom iste donio zlata vrijedne bodove svojoj Slogi Meridian koja je ostala u Premijer ligi.

IMG ffbd13a3716f047102be98f56ef6f45f V
Foto: Rade Šešlak/MeridianSportBH

Da vezni red u Meridianovoj 4-3-3 bude kompletan, za najboljeg centralnog veznog sezone je izabran saigrač Zajića iz Sloge Meridian, a riječ je o Ivanu Đoriću.

Đorić je osvojio 95 glasova od ukupno 158 glasača i time upotpunio trio veznog reda u idealnom timu Meridiana za aktuelnu sezonu 2022/23 koja je juče zaključena sa utakmicama posljednjeg 33. kola.

Shodno tome kao zanimjivu informaciju u nastavku teksta pročitajte koliko su trenutne tržišne vrijednosti našeg veznog trojca prema informacijama sa renomiranog njemačkog sajta “transfermarkt”:

  • Klarismario Santos – 400 hiljada evra
  • Dimitrije Zajić – 150 hiljada evra
  • Ivan Đorić – 100 hiljada evra

Postavi odgovor